Vera Velhorst en Wesley Boode voor de Vordense sporthal 't Jebbink waar de marathon plaatsvindt. Foto: Jan Hendriksen
Vera Velhorst en Wesley Boode voor de Vordense sporthal 't Jebbink waar de marathon plaatsvindt. Foto: Jan Hendriksen Foto: Jan Hendriksen

24 uur badmintonnen voor Serious Request

Vorden 24 uur onafgebroken badmintonnen. Een ultieme sportieve uitdaging voor het goede doel. Dat gaan Vera Velhorst (19) en Wesley Boode (18) uit Vorden samen met tien andere badmintonspelers uit de regio onder de naam 'De Slapeloosjes' doen in sporthal 't Jebbink in het kader van de actie Serious Request.

Door Jan Hendriksen

Er worden in de komende weken op talloze locaties in ons land allerlei uiteenlopende acties optouw gezet om geld in te zamelen voor de actie van Serious Request van NPO 3FM. Vera Velhorst en Wesley Boode organiseerden vorig jaar in samenwerking met hun plaatsgenoot Laura Hulshof ook een 24 uur durende badmintonmarathon voor Serious Request. Toen gebeurde dat een beetje anoniem. Nu willen beide jonge Vordenaren er meer 'tam tam' van maken. Sporthal 't Jebbink is zaterdag 19 december van 18.00 tot zondag 20 december 18.00 uur kosteloos beschikbaar gesteld voor de actie. "En daar zijn we ontzettend blij mee", zo verklaart Vera die evenals Wesley lid is van de Vordense badmintonclub Flash. Het is de bedoeling dat er continu tenminste twee mensen aan het badmintonnen zijn op de baan gedurende de gehele 24 uur. Vera: "Terwijl wij daar aan het spelen zijn kunnen toeschouwers zelf ook even meespelen in ruil voor een kleine donatie. Bovendien zullen we twee trainingen verzorgen die door ons zelf gegeven worden: zaterdag van 20.00 tot 21.00 uur en zondag van 11.00 tot 12.00 uur. Voor deze training kan men zich aanmelden via het e-mailadres slapeloosjes@gmail.com of gewoon langskomen. Een uurtje training kost vijf euro. Ook gaan we een soort minigames opzetten voor kinderen die dan zoveel mogelijk punten kunnen verzamelen door wat badmintonspelletjes te spelen waarbij wij enkele prijsjes weggeven. Dit alles is om gedurende die 24 uur zoveel mogelijk geld in te zamelen."

Sponsoren
Daarnaast zal er zaterdagavond in de kantine van sporthal 't Jebbink volop muziek zijn. Vera en Wesley zijn nog op zoek naar mensen die dit gratis willen doen. "Het zou namelijk het beste zijn als we zoveel mogelijk mensen naar de sporthal weten te trekken. Ook zijn we momenteel actief bezig om ondernemers te benaderen die ons willen sponsoren voor een bedrag van 25 euro in ruil voor een spandoek in de sporthal. We zijn namelijk ook van plan om het hele evenement via een live-stream op internet te laten zien zodat mensen ons kunnen checken. Een aantal ondernemers heeft al toegezegd dat ze ons willen sponsoren", zo verklaart Wesley opgetogen.


Lees meer op pagina 3