'7Tools' speelt hardrock tijdens Live@Ideaal. Foto: PR.
'7Tools' speelt hardrock tijdens Live@Ideaal. Foto: PR.

7Tools bij LIVE@IDEAAL

ZELHEM - Woensdagavond 28 oktober staat de band '7Tools' centraal in het programma live@ideaal, dat tussen 20.00 en 22.00 uur vanuit de iBeat Recording Studio in Zelhem wordt uitgezonden. De band speelt live en de bandleden worden geïnterviewd door de presentatoren van het programma.

'7Tools' is een vijfkoppige hardrockformatie uit Ulft en omgeving. De band speelt al dire jaar in deze samenstelling, maar sommige bandleden spelen al zeven jaar samen, waardoor er een enorme chemie is ontstaan.

De muziek wordt gekenmerkt door zware riffs, afgewisseld met harmonische gitaarpartijen en gitaarsolo's, een strakke ritmesectie en eigenzinnige zang. De inspiratie komt uit elke hoek van het hardrockgenre en wordt door 7Tools omgezet in een goede show. De bandleden van '7Tools' zijn Sjoerd Peters-drums, Coen Peters-bas, Jasper Maalderink-gitaar, Jorrit Seinhorst-gitaar en Rink Bruil-zang. Meer informatie: www.ideaal.org


Bomen langs IJssel behouden

BRONKHORST/OLBURGEN - Op 13 oktober heeft Rijkswaterstaat gereageerd op de vijftien zienswijzen (bezwaren tegen een ontwerp-besluit) die waren ingediend naar aanleiding van het plan om in de uiterwaarden van de IJssel zo veel mogelijk bomen en struiken te kappen. Rijkswaterstaat blijft erbij dat dit noodzakelijk is omdat dat groen de doorstroming zou hinderen bij hoog water. Onder meer Vereniging Bomenbelang Bronckhorst, Gelderse Natuur- en Milieufederatie en KNNV hadden geprotesteerd tegen de grootschalige kaalslag, omdat die in geen verhouding staat tot het effect. Rijkswaterstaat gaat vanaf november in principe alle groen verwijderen, tenzij dat groen één of andere wettelijke bescherming heeft. Het standpunt van de gemeente Bronckhorst blijft onduidelijk. Bomenbelang Bronckhorst gaat nu ook een zienswijze indienen tegen een ander onderdeel van de kapplannen, de zogeheten tranche 1. De besluiten die hiermee samenhangen, liggen de komende zes weken ter inzage op het gemeentehuis. Meer informatie: bomenbelang@gmail.com of www.bomenbelang.nl.