Diverse hobby's. Foto: PR
Diverse hobby's. Foto: PR Foto:

Quintus Heren Senioren 1 aan kop in eerste klasse

HENGELO – In het weekend van 17 en 18 oktober stonden verschillende uit- en thuiswedstrijden op het programma van Handbalvereniging SV Quintus. Vooral werd uitgekeken naar de wedstrijd van het eerste Heren Senioren team tegen de Heren 1 van Minerva in Gaanderen. Het werd een spannende strijd die nipt werd gewonnen door Quintus.

De heren 1 van Quintus speelden zaterdag 17 oktober. Zij boekten een knappe 19-20 overwinning op Minerva 1. In Gaanderen vlogen de Hengeloërs uit de startblokken. Na 10 minuten stond er een 2-6 tussenstand op het scorebord. De hechte verdediging en de snelle tegenaanval zorgde voor een 10-13 ruststand.

Na rust kwam Minerva snel terug tot 12-13. De Hengeloërs verdedigden goed, echter er werden teveel kansen gemist. Met nog een kleine 10 minuten op de klok stond het 14-18. Men verzuimde om nog meer uit te lopen waardoor Minerva terugkwam. Het was billenknijpen voor de Quintus heren en de meegereisde aanhang. Tot de laatste seconde was het strijden voor elke bal. Met als resultaat een knappe 19-20 overwinning.

Zondag 18 oktober speelde de E1 in Zieuwent. De wedstrijd ging gelijk op maar de meiden van Pacelli waren iets slimmer en fanatieker dan de Quintus dames. In de rust vertelde de coach dat ze het zelf ook kunnen om met meer agressie in het spel te spelen. Er waren wel een paar mooie aanvallen bij, maar Pacelli was iets sterker. Eindstand 14-7.

De jongens C speelden een zeer spannende wedstrijd uit tegen Duiven. Quintus stond weer als vanouds te verdedigen. In de laatste minuut vielen de meeste doelpunten. Duiven was snel en behendig en voor de Hengeloërs net een maatje te groot. De jongens hebben super gespeeld. Rust 9-6, eindstand 23-11. De Quintus D1 jongens en meisjes hebben laten zien dat ze steeds beter samen gaan spelen en dat ze goed kunnen verdedigen. De trainingen werpen hun vruchten af en daardoor konden vele binnen het team vandaag scoren. Met het mooie resultaat van 10-22 in Zieuwent tegen Pacelli D2.

De Heren Senioren 2 speelde zondag in Wehl tegen Artemis '15. Beide teams hadden moeite met het creëren en benutten van kansen. Ruststand 9-7. Na rust kwam Quintus nog dichtbij, maar uiteindelijk ging de winst naar Artemis '15. Eindstand 18-14.

De meiden C moesten tegen SV Loo, thuis in Sporthal de Kamp. Er werd weer hard gewerkt, wat resulteerde in een mooie voorsprong. Door toch een paar kleine foutjes in de aanval en slordigheidjes in de verdediging werd het nog even spannend in de tweede helft. Maar de meiden zetten nog even goed door, waardoor er een mooie uitslag op het scorebord kwam te staan. Eindstand: 10-7.

De wedstrijd startte voor de dames van SV Quintus met een goede verdediging en in de aanval werden er mooie kansen gecreëerd. De dames gingen daarom al snel aan de leiding met een voorsprong van 6 punten. In de tweede helft was de start wat minder, de verdediging zat niet dicht waardoor de tegenstander te vaak tot scoren kwam. Dit ging ten koste van hun voorsprong. Gelukkig wisten ze zich staande te houden en hebben uiteindelijk gewonnen met 14-13.