Het Kacheltje verlengt het sponsorcontract van korfbalvereniging 't Overschotje met drie jaar. Foto: PR
Het Kacheltje verlengt het sponsorcontract van korfbalvereniging 't Overschotje met drie jaar. Foto: PR Foto:

Het Kacheltje Vorden sponsort 't Overschotje S1

Vorden - Het Kacheltje uit Vorden, dé kachelspecialist uit de regio, heeft het sponsorcontract met het eerste seniorenteam van korfbalvereniging 't Overschotje met 3 jaar verlengd.

Het team werd tevens voorzien van nieuwe tassen en inloopshirts. De dames en heren zitten weer strak in het pak en zullen hier de komende jaren veel plezier aan beleven.

Groepsfoto
Op de foto staan, van links naar rechts: Vincent Spiegelenberg (Het Kacheltje), Monique Vos, Coen de Greef, Thijs Flierman, Ruud Egberts, Jan Willem van Dieren en Frans Willem Niesink (trainer/coach). Zittend, van links naar rechts: Anne Egberts, Iris Webbink, Myrthe Boomsma en Lotte Lindenschot.

Op de foto ontbreekt Jesse Kerkhoven.


?Gelijkspel Sociï na verspelen voorsprong tegen Doesburg

Sociï scoort twee doelpunten voor rust

Wichmond - Voor Sociï stond afgelopen weekend de wedstrijd tegen SC Doesburg thuis op het programma. Deze medemiddenmoter liet net als Sociï al her en der wat punten liggen en had het vandaag dus zeker ook op de drie punten gemunt.

Het begin van de wedstrijd was voor Doesburg dat direct het initiatief nam en via hun sterke aanvallers probeerde te scoren. De behendigste spits van Doesburg creëerde zich wel een mogelijkheid maar diens schot vond een Sociïbeen op zijn weg. Na vijf minuten nam Sociï het initiatief duidelijk over en was het de beste ploeg.

De thuisploeg creëerde zich wat schietkansen maar de eindpass was vooralsnog onvoldoende. In de 25e minuut was het linksback Stefan Weenk die de rechtsback van Doesburg passeerde en daar bij wijze van verrassing zag dat de keeper zich ook met het spel bemoeide. Laatstgenoemde verwerkte de bal ook nog eens totaal verkeerd en speelde het leder bij Tim Groot Roessink in de voeten.

Hij liet het buitenkansje vanaf de linkerpunt zestien niet liggen en trapte de bal in het verlaten doel; 1-0. Sociï bleef de veel betere partij en via onder meer Gert-Jan Loman en Tim Groot Roessink kwam het nog dichtbij een tweede treffer. Deze kwam er uiteindelijk na wederom een bal vanaf de linkerkant. Tim Groot Roessink had bij een breedtebal een overstapje in huis en Dubaern Besseling vond nog naast hem de inlopende Daan Loman die met een vlammend schot de doelman verschalkte; 2-0. Dit zou tevens de ruststand betekenen, daar kon ook de behendige aanvaller van Doesburg niets aan doen met enkele scharen, Frank Stokkink toonde zich de meerdere van hem.

De tweede helft was Doesburg scherper

In de tweede helft kwam Doesburg wat scherper uit de kleedkamer en creëerde het zich direct kansen. Paal en lat stonden de aansluitingstreffer evenwel in de weg, twee keer was het keeper Henry Vreeman die ervoor zorgde dat de bal het houtwerk trof. Na 55 minuten was het dan toch raak voor Doesburg. Een makkelijk ingeleverde bal op rechtsachter bij Sociï kon voor de goal worden geslingerd en door één van de spitsen strak worden ingekopt; 2-1.

Na een uur kon Sociï zich ook weer mengen in het spel en kreeg het goede mogelijkheden om weer uit telopen. Twee keer was het Dubaern Besseling die in scoringspositie kwam maar geluk en precisie ontbeerde. Een kwartier voor tijd gebeurde waar men in Wichmond al voor vreesde. Na balverlies op het middenveld was er linksachter even miscommunicatie over wie wie moest dekken en kon de rechtsbuiten zomaar voortrekken. Daar stond weer een Doesburger klaar om de bal in de ver vanaf een meter of vijf binnen te tikken. Na deze treffer kon de wedstrijd nog beide kanten op, maar onder meer Gert-Jan Loman en Dubaern Besseling misten goede kansen.

Even voor tijd kwam Sociï goed weg toen Hans Vleemingh met een ultieme tackle een aanvaller van een goede kans wist af te houden. Menig scheidsrechter zou de tackle beoordeeld hebben met een rode kaart, maar de leidsman van deze wedstrijd zag er niets in. De eindstand werd zodoende bepaald op 2-2. Over de gehele wedstrijd gezien had Sociï wellicht wat meer verdient, maar qua kansenverhouding kon iedereen leven met deze uitslag.

Volgende wedstrijd
Wat de puntendeling voor beide ploegen wel zuur maakte is dat de topploegen ook punten lieten liggen en de aansluiting gerealiseerd had kunnen worden met drie punten. Sociï speelt op 8 november zijn volgende competitiewedstrijd, thuis tegen Zelhem om 14.00 uur.

Uitslagen en programma
Kijk voor alle uitslagen, het programma en meer informatie op de website van voetbalvereniging Sociï.


www.svsocii.nl