De aanwezige jubilarissen v.l.n.r.: Ab Waarle, Laurens Bleumink, Wim Gudde, Harrie Nijenhuis, Raymond Lichtenberg. Foto: PR Foto:

Kranenburg - Op maandag 12 oktober werd de jaarlijkse algemene ledenvergadering van sv Ratti gehouden. Er waren 45 leden aanwezig. Het bestuur deelde onder andere mede dat men er naar streeft om in het seizoen 2016- 2017 met een heren selectieteam terug te keren naar de standaard 5e klasse. Ook kwam aan de orde dat Ratti twee damesteams heeft, maar dat beide teams momenteel moeilijk te bemensen zijn. De dames zelf zijn mogelijkheden aan het onderzoeken om te kunnen blijven voetballen met twee volwaardige damesteams.

Ratti, Socii en vvVorden stellen een werkgroep, bestaande uit 2 leden per vereniging en één bestuurslid per vereniging, samen welke de mogelijkheden voor samenwerking op de langere termijn gaan onderzoeken. Namens Ratti maken Jan Kieskamp, Mario Roelvink en Bert Tuinman deel uit van deze werkgroep. De voorzitter deed een oproep aan alle leden om geroddel in de wandelgangen uit te bannen. Beter is het om bij problemen de betrokken personen te benaderen. Het erelid Jan Kieskamp deed een oproep aan het bestuur om zorg te dragen voor een goede en strakke regievoering. Ook sprak hij de hoop uit dat de vereniging nog lang gezond en zelfstandig mag blijven. Financieel is Ratti een gezonde verenging. Dit seizoen blijft de contributie gelijk. Mogelijk worden wel de consumptieprijzen in de kantine met ingang van 2016 aangepast.
Binnen het bestuur is het secretariaat vacant. Tot nu toe is het niet gelukt om een opvolger voor Jan Waarle te vinden. Bert Tuinman stelde zich herkiesbaar als voorzitter en werd herkozen. Wel stelde hij dat het niet aannemelijk is dat hij de komende termijn van drie jaar volmaakt. In samenwerking met Mijnen Media uit Gendringen heeft Ratti een presentatiegids samengesteld, de eerste exemplaren werden uitgereikt aan de beide ereleden; Bart Overbeek en Jan Kieskamp. De gids is beschikbaar voor alle leden, vrijwilligers en sponsoren. Daarnaast wordt het huis aan huis verspreid in Kranenburg en Medler. Tevens worden er een aantal exemplaren neergelegd in diverse openbare gelegenheden in Vorden en omgeving.

Jubilarissen
Er waren 8 jubilarissen, te weten; 60 jaar lid, Ab Waarle en Harry Mombarg; 50 jaar lid, Harrie Nijenhuis en Laurens Bleumink; 40 jaar lid, Raymond Lichtenberg; 25 jaar lid: Gerard Lichtenberg, Wim Gudde en Maria Peters. Allen kregen een speldje en een bos bloemen. Na de pauze sprak Harry Jansen, bekend van " 'n toeten vol groet'n", op zijn eigen wijze en komische manier over het weer, legendarische figuren van Kranenburg en omgeving, café Schoenaker, de kerk en de lagere school.

Gelijkspel voor Ratti

Grol vr1 – Ratti vr1: 3-3

Kranenburg - Op de regenachtige zondagmorgen van 18 oktober vertrokken de Ratti Dames naar Groenlo om te voetballen tegen het eerste team van Grol. Ratti begon vrij sterk aan de wedstrijd en had meer balbezit. Grol probeerde zich hierin te mengen. In de 10de minuut resulteerde dit in een vrije trap vanaf 20 meter. De spits van Grol wist deze bal net over de keeper in het doel te plaatsen. 1-0.

Ratti liet zich niet intimideren door dit doelpunt en probeerde het spel weer op te pakken. Grol probeerde zelf om aanvallen in te zetten door lange ballen op de spitsen te plaatsen. De verdediging van Ratti had dit onder controle. Het duurde even voordat Ratti een kans kreeg om zelf een actie te maken. In de 35ste minuut werd er een aanval ingezet door Esther Menkveld. De bal werd op doel geschoten en de keepster van Grol probeerde de bal nog te grijpen, maar ze haalde de bal achter de lijn vandaan. De scheidsrechter had echter een andere mening en het doelpunt werd niet toegekend. Ratti probeerde in de 42ste minuut wederom te scoren. Els Berenpas passte de bal naar Marieke Tuinman en zij kon doorlopen op de keepster. Ze scoorde maar dit doelpunt werd afgekeurd doordat een andere spits van Ratti buitenspel stond.
Tot aan de rust werd de stand niet meer veranderd, waardoor de Ratti Dames met een achterstand de kleedkamer in gingen. Na de rust waren de Ratti Dames er op gebrand om de wedstrijd naar hun hand te zetten. In de 55ste minuut wist Marieke Tuinman de bal over de keepster te schieten: 1-1. Grol was hier niet blij mee en ging meer druk zetten. Vanuit een vrije trap vanaf de middellijn kon Grol de bal in het doelgebied van Ratti krijgen. De spits van Grol verraste de verdediging door de bal in te koppen: 2-1. Vlak daarna was er een weer aanval voor Grol. De keepster van Ratti werd helaas weggeduwd, terwijl zij de bal probeerde te pakken. De bal stuiterde vervolgens met een rare draai het doel in: 3-1. Het geluk was niet aan de zijde van Ratti op dat moment. Ratti probeerde het spel toch weer op te pakken. Er was veelal mooi samenspel te zien. Pas in de 82ste minuut werd de inzet van Ratti beloond. Vera Meijer kon oplopen en speelde de bal naar Esther Tuinman. Zij raakte de bal keihard, en deze belandde in de kruising: 3-2. Ratti zette alles op alles om de gelijkmaker te scoren. In de 89ste minuut speelde Gerdien Peppelman de bal naar Esther Menkveld. Zij wist de bal hoog over de keeper te schieten en de bal kwam in de verre hoek in het doel: 3-3. Daarna werd de wedstrijd beëindigd en konden de Ratti Dames naar huis gaan met één punt op zak. Het voelde echter als een overwinning, voor zowel de speelsters van Ratti als de trainer Bert-Jan Koekenbier. Zij hadden een groot deel van de wedstrijd achter gestaan, maar knokten net zolang door totdat er een gelijkspel bereikt was.

Deze week is er geen wedstrijd in verband met inhaalwedstrijden. De eerstvolgende wedstrijd is thuis op 1 november tegen het eerste team van Hoeve Vooruit om 13.30.