De nieuwe bestuursleden Erik Hietbrink (l) en Dennis Oldenkotte. Foto: PR
De nieuwe bestuursleden Erik Hietbrink (l) en Dennis Oldenkotte. Foto: PR Foto:

Bijna 700 inschrijvingen en twee nieuwe bestuursleden Blubberrun

Linde – Zondag 25 oktober is het weer zover: de 8e editie van de Blubberrun, een crossloop buiten de gebaande paden, dwars door weilanden, akkers en sloten waarvan de opbrengst naar de KWF gaat. De organisatie is alweer in volle gang en het aantal aanmeldingen is al opgelopen tot bijna 700! Ook een paar personen uit Zweden hebben de Blubberrun ontdekt en gaan door de modder voor het goede doel. Daarnaast heeft Stichting Blubberrun er twee nieuwe bestuursleden bij gekregen: Dennis Oldenkotte en Erik Hietbrink. Zij werden direct aan het werk gezet met het plaatsen van de aankondiging op de borden bij binnenkomst van het dorp.

De rest van de organisatie, naast de vele vrijwilligers die dit evenement mogelijk maken en o.a. klaarstaan om de deelnemers uit de sloot te trekken, zijn: Liesbeth Geubels-Bakker, Arjan Mombarg, Ilona Bourgondien-Lenselink en Marcel Bourgondien. Ilona vertelt: "Alles loopt super. We hebben hele fijne vrijwilligers en twee personen die ons bestuur zijn komen versterken. Ook hebben we dit jaar twee grote parkeerplaatsen tot onze beschikking. De organisatie heeft nog nooit zó soepel gelopen!". Kortom, de organisatie is er klaar voor.

Het programma
De blubberrun start met de na-inschrijving en het ophalen van de startnummers tussen 9.30 tot 10.30 uur bij de Lindesche molen, Lindeweg 29 in Vorden. Daarna start vanaf 10.45 uur de warming-up en is het vanaf 11.00 uur tijd om te starten. Eerst zal de 6 en 12 kilometer van start gaan, waarna de 4 kilometer volgt.
In de tent is voor alle deelnemers koffie of thee met wat lekkers beschikbaar. Ook zijn er omkleedtenten, douches en toiletten aanwezig op het terrein. Aansluitend aan de Blubberrun vindt de prijsuitreiking plaats.
Geef het startschot
Tevens heeft de organisatie een leuke actie bedacht. Wanneer men op de Facebookpagina 'Blubberrun' reageert op de foto van carbidschieten en deze deelt, maakt men kans om zelf het startschot van de blubberrun te mogen lossen!

Doe ook mee
Wil je deelnemen aan de 8e editie van de BlubberRun, vul dan het inschrijfformulier in op de website: www.blubberrun.nl/inschrijven. Loop je niet mee, maar wil je wel een bijdrage doen, dan mag je dit overmaken op rekeningnummer: NL05 RABO 0153 1551 08 ten name van Stichting BlubberRun te Vorden.

Houd verder de website in de gaten voor meer informatie over parkeren, de route en andere belangrijke zaken.


www.blubberrun.nl


De werkzaamheden zijn begonnen bij Welkoop Vorden

Vorden - Zoals vorige week te lezen was in het Contact gaat het dak eraf bij Welkoop Vorden. Maandagochtend 9 oktober was het dan zover en werd begonnen met de eerste werkzaamheden.

Alle voorbereidingen waren al getroffen: de winkel was grotendeels leeggehaald en overige spullen zoals de stellingen waren met beschermend folie ingepakt. Een grote kraan van Hardeman en Van Harten uit Lunteren werd geïnstalleerd en was klaar om aan de eerste werkzaamheden te beginnen. Maandag en dinsdag zullen de dakplaten en het asbest verwijderd worden.

Vervolgens wordt noodverlichting aangelegd en worden nieuwe dakplaten bevestigd. De planning is dat dinsdagavond het dak bij de Welkoop in Vorden er weer op zit, zodat woensdagochtend de winkel weer gewoon kan openen.

Maandagochtend werd begonnen met de werkzaamheden. Foto: Paul Harmelink.