De prijswinnaars v.l.n.r.: Hermien Bannink, Ina Postel en Els Prinsen. Foto: PR
De prijswinnaars v.l.n.r.: Hermien Bannink, Ina Postel en Els Prinsen. Foto: PR Foto:

Ina Postel uit Wichmond wint tweede prijs NK Bloemschikken 2015

Afdeling Berkelland/Haaksbergen opnieuw in de prijzen

Wichmond - Afgelopen vrijdag 16 oktober werd het Nederlands Kampioenschap Bloemschikken voor amateurs gehouden in de Deventer Schouwburg. Er deden 14 leden mee van de afdeling: 3 leden in de B-klasse, 9 leden in de A-klasse, 1 lid in de A-select-klasse en 1 lid in de semi-prof-klasse. Thema was 'Ontdek de zintuigen'.

De arrangementen werden besproken door Jacqueline Boerma van het Boerma-instituut met veel lof over de professionele uitvoering en opbouwende kritiek. Een extra prijs de 'Green jour day award' ging naar Ina Kraal uit Haaksbergen en werd uitgereikt door Romeo Sommers. Zij ontving een mooie unieke vaas en gaat Romeo assisteren op de Margriet Winterfair in de Utrechtse Jaarbeurs. Verder werd de Jaap Vlijm prijs uitgereikt. Deze prijs wordt maar aan één deelnemer toegekend en dat is voor als een werkstuk met de beste tentoonstellingswaarde, waarbij in het bijzonder is gelet op de houdbaarheid tijdens de duur van de expositie. Deze prijs ging naar Joke Klein Tiessink uit Barchem.

Overige prijswinnaars
In de A-klasse 1ste, 2de en 3de prijs: De eerste prijs met 131,4 punten voor Hermien Bannink uit Barchem, de tweede prijs met 131,2 punten voor Ina Postel uit Wichmond en de derde prijs met 130,9 punten voor Els Prinsen uit Haaksbergen. Helaas werd er in de overige klassen niemand geplaatst bij de eerste 3. De verschillen onderling waren heel klein en de resultaten geweldig mooi! Foto's van het kampioenschap staan op de site.


www.berkelland.groei.nl