Staats Fluit (l) wenst Peter van Slingerland (r) alle succes met zijn eigen bedrijf.
Staats Fluit (l) wenst Peter van Slingerland (r) alle succes met zijn eigen bedrijf. Foto:

Fluit Tweewielers in Keijenborg wordt Van Slingerland Tweewielers

Keijenborg – Vanaf 1 oktober wordt Fluit Tweewielers in Keijenborg officieel overgenomen door Van Slingerland Tweewielers. Fluit Tweewielers verhuist naar Doetinchem en het huidige pand aan de Hengelosestraat 14 in Keijenborg wordt overgenomen door Peter van Slingerland.

Peter:" Ik heb bijna tien jaar gewerkt voor fietsenmerk GIANT, maar wilde altijd al graag een eigen bedrijf beginnen. Fluit Tweewielers was na meer dan 25 jaar toch echt uit het jasje gegroeid en op zoek naar een groter pand. Dit kwam mooi samen, want het huidige pand in de Keijenborg van 800 m2 is uitermate geschikt voor mij als beginnende ondernemer. De locatie is centraal gelegen, er is volop parkeergelegenheid en voldoende ruimte aan de achterzijde voor het uitproberen van fietsen." Op donderdag 1 oktober vindt officieel de overdracht plaats. Een deel van de inventaris zal worden overgenomen en binnen zal het een en ander veranderd worden aan de indeling en uitstraling. Peter benadrukt: "Ondanks de geplande werkzaamheden tot het einde van het jaar, kan de klant bij ons gewoon terecht voor reparatie, service en aankopen". Vanaf begin 2016 zal de klant een aantrekkelijke en goed gesorteerde winkel kunnen verwachten met oog voor ieders budget. Verkrijgbaar zijn de elektrische fiets, stads en lifestyle fiets, tour en sportieve fiets, kinderfiets, racefiets, mountainbike en onderdelen & accessoires.
Ideeën voor de tweewielerzaak heeft de beginnende ondernemer genoeg. "Ik wil graag zoveel mogelijk segmenten bedienen. Zo wil ik me met Van Slingerland Tweewielers meer gaan richten op het sportsegment met ATB fietsen, racefietsen en toebehoren in de populaire prijsklasse met een aantal bekende A merken. Daarnaast wil ik, naast het normale assortiment, ook producten bieden voor de prijsbewuste consument. Tot slot wil ik in de toekomst ook meer de nadruk gaan leggen op aankoopbegeleiding en goede uitleg voor ouderen bij de aankoop van een elektrische fiets".
Van Slingerland Tweewielers zal dezelfde openingstijden blijven hanteren en ook het telefoonnummer blijft ongewijzigd. Wel komt er een nieuwe website; daar wordt op dit moment nog aan gewerkt. U bent vanaf donderdag 1 oktober van harte welkom bij Van Slingerland Tweewielers.


vanslingerlandtweewielers.nl


Sociï pakt volle buit tegen Westendorp

Wichmond - Sociï speelde afgelopen zondag thuis tegen Westendorp, een club die speelt met nieuw elan en die probeert voet aan de grond te krijgen in de vijfde klasse G. Met één punt uit drie wedstrijden waren de mannen uit Wichmond gretig om voor het eerst de volle buit te pakken onder trainer Tim Kollen.

Kollen had voor de wedstrijd al wat gepuzzeld om de meest fitte spelers op de been te krijgen, daarmee vormde hij een aanvankelijk fris spelend elftal. Sociï nam het initiatief en speelde veel op de helft van de tegenstander terwijl die juist loerde op de mogelijkheid om de tamelijk sterke aanval in stelling te brengen. Toen er net tien minuten op zaten kwam Sociï voor het eerst dit seizoen dan toch op voorsprong. Op rechts werd met een uitstekende één twee Kevin Esselink weggestuurd die de achterlijn haalde en laag voorzette. Bij de eerste paal stond daar Daan Loman klaar om de bal een tik te geven richting de verre hoek; 1-0. Zoals al vaker dit seizoen had Sociï vijf minuten later weer een tegentreffer aan zichzelf te danken. Het was Stefan Roording die in het centrum een medespeler trachtte te bereiken maar het vizier niet op scherp had staan. Een tegenstander onderschepte de bal en creëerde zichzelf een doelrijpe kans die hij niet onbenut liet; 1-1. Sociï bleef vervolgens de betere ploeg, maar qua kansenverhouding was er weinig verschil. Met opportunistische lange ballen kon Westendorp toch een aantal keren gevaarlijk worden. Het dichtst bij een doelpunt was echter Sociï. Een bekeken bal vanaf de rechterkant van de zestien door Dubaern Besseling op Stefan Weenk kwam perfect aan. Weenk had zich thuis onsterfelijk kunnen maken als hij de bal tegen de touwen had gewerkt, zijn inzet spatte echter uiteen op de paal en het jongensboek blijft vooralsnog een illusie.

Uit de kleedkamer gekomen bij een stand van 1-1 bleek het spelbeeld wat gelijkwaardiger te worden. Sociï was niet continu meer in staat om op de helft van de tegenstander te spelen, dit was mede de verdienste van Westendorp. Toch was het Sociï dat na een uur spelen wederom op voorsprong kwam. Na veel getik viel de bal uiteindelijk op het hoofd van Tim Groot Roessink die doorkopte naar Kevin Esselink. Deze werd zo vrij gelaten als een vogeltje en tikte oog in oog met de keeper de bal rechts in het doel. Het spelbeeld bleef ongewijzigd en Westendorp kon aanvankelijk niet echt gevaarlijk worden. De gasten hadden het aan zichzelf te danken dat ze niet in het spel kwamen, de verzorgster van de ploeg maakte namelijk de meeste meters van allemaal. Telkenmale moest zij weer opdraven wanneer één van de blauw-roden een tikje kreeg. Tactisch zeker niet sterk, maar bij Sociï maalde daar niemand om. Vanaf de tachtigste minuut werd het spel van Westendorp nog opportunistischer en tot tweemaal toe leverde dat gevaar op. De eerste keer werkte de doorgebroken aanvaller de bal naast het doel en bij de laatste mogelijkheid stond keeper Henry Vreeman uitstekend op zijn post. Sociï haalde de eindstreep aan de juiste zijde van de score en mag voor het eerst dit seizoen drie punten bijschrijven.

Komende zondag mag Sociï het opnemen tegen Klein Dochteren, deze geplaagde ploeg waar trainer Kollen een groot deel van zijn historie heeft liggen wacht nog op de eerste punten. Aan Sociï de taak om daar niet aan mee te werken. Aanvang van deze wedstrijd is om 14.00 uur in Klein Dochteren.


Uitslagen en programma: www.svsocii.nl