Luchtfoto Goma B.V. met nieuwe hal. Foto: Goma B.V.
Luchtfoto Goma B.V. met nieuwe hal. Foto: Goma B.V. Foto:

Open dag en openstelling
nieuwe hal bij Goma B.V.

Hengelo - Het jaar 2015 staat bij Goma in Hengelo in het teken van de ingebruikname van een nieuwe hal, goed voor een oppervlakte van ruim 1700 m². De ingebruikname van de nieuwe hal, de groei van Goma en de trots van het bedrijf is voor Goma voldoende reden om een open dag te organiseren voor alle geïnteresseerden. Deze dag zal plaatsvinden op zaterdag 3 oktober 2015 van 10:00 uur tot 16:00 uur bij Goma B.V., Ruurloseweg 80A in Hengelo (GLD).

Tal van nieuwe ontwikkelingen en investeringen maken het extra interessant om een kijkje te nemen bij Goma. Op deze dag is er voor iedereen (jong en oud) de gelegenheid om het bedrijf te bezichtigen en de machines in werking te zien. Aan het einde van de route is er de mogelijkheid om de geschiedenis van Goma opnieuw te beleven, onder het genot van een hapje en drankje. U bent van harte welkom op 3 oktober tussen 10:00 uur en 16:00 uur.

Over Goma B.V.
GOMA is een toeleverancier van internationale allure, gespecialiseerd in hoogwaardige plaatwerkproducten (halffabricaten, maar ook complete producten). Het bedrijf produceert onder andere behuizingen en omkastingen voor zeer verschillende markten. Daarbij is alles mogelijk: co-engineering, het gebruik van volautomatische plaatbewerkingsmachines, las- en puntlasrobots, een eigen poedercoatinstallatie, montagemogelijkheden en een eigen gereedschapmakerij. Goma onderscheidt zich door haar expertise en kracht aan de 'voorkant' van de productie. De klant helpen de oplossing te zoeken voor het betreffende vraagstuk is dan ook de eerste vereiste voor een mooie samenwerking. Naast bovengenoemde technische mogelijkheden is Goma ook een logistieke partner voor zowel het op voorraad houden van producten, als de JIT leveringen op basis van prognoses en afroepen door de klant. Wie groeit is met grote regelmaat op zoek naar gemotiveerde mensen die mee willen groeien met een prachtig familiebedrijf. Tijdens de open dag is er voldoende gelegenheid om de huidige vacatures te bekijken en hierover informatie te krijgen. Of houd de website in de gaten.


www.goma.nl


Vorden 1 wint ook van Grol

Vorden - In de regio Achterhoek/Liemers zijn er vier voetbalbolwerken tussen de 115 amateurvereniging te ontwaren, namelijk AZSV uit Aalten, Longa '30 uit Lichtenvoorde, Grol uit Groenlo en FC Winterswijk. Daar net onder zitten nog enkele grote potentiële verenigingen tussen de 750 en 1250 leden zoals DZC uit Doetinchem, VIOD uit Doetinchem, SDOUC uit Ulft en DCS en OBW uit Zevenaar. Het zijn niet alleen de prestaties van de 1e elftallen die deze verenigingen het predicaat 'voetbalbolwerk' geven, maar de voetbalprestaties van alle (jeugd)elftallen zorgen ervoor dat zij jaar in en uit in de top van het amateurvoetbal spelen. Nu v.v. Vorden in de 2e klasse speelt mogen zij dit jaar vier keer de degens kruizen met een dergelijke club en afgelopen zondag was dit het geval bij sv Grol.

Eigenlijk is het een ietwat vreemde situatie dat je als club met 520 leden en vijf seniorenelftallen op bezoek gaat naar een club met maar liefst 1400 leden en alleen al 14 seniorenteams, maar van enig verschil was in de eerste twintig minuten helemaal niets te merken. Integendeel zelfs, met prima combinatie- en positiespel werd Grol helemaal stuk gespeeld en kwamen zij niet eens van eigen helft af. In de 8e minuut werd deze fase beloond met een prachtige treffer van Rik Schröer die een prima voorzet van Gijs van der Veen binnen kopte. Het was aan Vorden zelf te danken dat het na een half uur nog steeds 0-1 stond, want de kansen en mogelijkheden om tot 0-2 te komen waren zeker wel aanwezig. Grol kwam na een half uur heel voorzichtig uit haar schulp en was af en toe ook in de buurt van keeper Robin Verstege te ontwaren. Net voor rust kregen zij ook nog een gevaarlijke vrije trap op de rand van de 16-meter na een gele kaart voor Rik Schröer doordat er met een opstootje flink werd geduwd en getrokken, maar ook deze buitenkans was niet aan Grol besteed.

In de 2e helft werd er door Grol uit een ander vaatje getapt, zonder dat zij nu tot hoogstaand spel kwamen. Wel was er meer gevaar in de zestien en kwam Vorden niet meer tot haar geliefde aanvallende spel. De wedstrijd kantelde dus en in plaats van het flitsende aanvalsspel uit de eerste 20 minuten was het nu 'alle hens aan dek' in de verdediging door de lange ballen van achteruit die door Grol in de doelmond werden gebracht. Maar het centrale duo Stefan Eggink en Bas Kortstee en tevens doelman Robin Verstege heerste en echt gevaarlijk werden de blauw-witten totaal niet. In de 72e minuut werd het bijna 0-2 door Frank Hiddink, maar hij kon de bal net niet binnen tikken toen Stefan Eggink met een kopbal hem een kans aanbood. Nog geen minuut later was het ineens 1-1 toen Grol een prima bal over de verdediging heen legde en de bal bij de 2e paal binnen getikt kon worden. Nog geen minuut later was het zelfs bijna 2-1 toen bij een identieke situatie wederom een gevaarlijke bal over de verdediging heen viel, maar een slechte eerste aanname zorgde ervoor dat deze kans voor Grol teniet werd gedaan.

Het leek er even op dat de wedstrijd in 1-1 zou eindigen, maar 10 minuten voor tijd schoot Koen Oosterhuis met een prachtig afstandschot toch nog de 2-1 binnen. Toen in de allerlaatste fase van de wedstrijd Grol zoveel risico nam, dat zelfs de keeper een paar keer mee naar voren ging, was het Niels Siemerink die met een prachtige wreeftrap de bal vanaf de middenlijn in het lege doel schoot : 1-3 en einde wedstrijd!

Volgende week speelt Vorden thuis tegen Rheden.