Dhr. I. Stans (l), locatiedirecteur ’t Beeckland, ondertekent certificaat. Foto: PR
Dhr. I. Stans (l), locatiedirecteur ’t Beeckland, ondertekent certificaat. Foto: PR Foto:

't Beeckland ontvangt het
certificaat Bèta Challenge

Vorden - Na een jaar van intensieve voorbereiding kreeg 't Beeckland op 16 september 2015 het certificaat Bèta Challenge uitgereikt. Daarmee heeft de school de licentie verkregen voor het nieuwe examenprogramma Technologie en Toepassing (TnT) voor de Mavo.

Leerlingen die nu de lessen volgen in het eerste leerjaar van de Mavo kunnen in het schooljaar 2018/2019 hun opleiding afsluiten met een Mavo-diploma met het vak TnT, wat hun kansen op een goede voortzetting naar Havo 4 met het profiel NT, of een technische richting in het Mbo vergroot.
In de toekomst dreigt er een tekort te ontstaan aan goed opgeleid technisch personeel. Vanuit economisch en maatschappelijk oogpunt is het van belang om jongeren, waaronder ook meisjes, te inspireren voor bètatechniek. Bèta Challenge biedt een interessant en uitdagend programma. Binnen Bèta Challenge maken de leerlingen kennis met alle aspecten van technologie en innovatie. In samenwerking met het Mbo, bedrijven en/of maatschappelijke instellingen wordt het programma verder ontwikkeld en uitgevoerd.