Thijmen, Lot en Catootje tussen de flessen. Foto: Eva Schuurman.
Thijmen, Lot en Catootje tussen de flessen. Foto: Eva Schuurman. Foto:

Kinderen organiseren inzameling
voor vluchtelingen

Wichmond - Het gebeurde dinsdagochtend aan het ontbijt, het onderwerp kwam op het driejarige Syrische jongetje. De juf had hen voor de beelden gewaarschuwd maar zij die durfden keken het jeugdjournaal mee. 'Hij was pas drie', zeiden ze verbijsterd. 'Hij is niet de enige', zei mama. En daardoor groeide de verbijstering.

Al snel werd het plan opgevat om iets voor de vluchtelingen te gaan doen. Koekjes bakken en verkopen, tekeningen maken en verkopen, of misschien lege flessen inzamelen? Drie middagen werden er besteed aan de inzameling. Organisatoren Catootje en Thijmen, beiden 8 jaar jong, werden geassisteerd door Lot, Mahre, Anne en Annelieke.
En zodoende haalden zij maar liefst 51 euro 15 op voor het goede doel. Onder toeziend oog van Thijmen, Lot en Catootje (zie foto) werd het geld overgemaakt op giro 6868 ten bate van de vluchtelingen in het Middellandse Zeegebied. De kinderen hopen vooral dat de vluchtelingen hierdoor een beter leven krijgen. In de nasleep van hun actie zijn ze nu druk met het tekenen en schrijven van bedankjes aan de gulle bewoners van Wichmond.