Dertig kinderen deden mee aan clinic georganiseerd door Kanjers voor Kanjers. Foto: PR
Dertig kinderen deden mee aan clinic georganiseerd door Kanjers voor Kanjers. Foto: PR Foto: Jan Hendriksen

Genieten van Najaarstocht VRTC Acht Kastelenrijders

Maar liefst 485 deelnemers genoten van de tochten

Vorden - Onder ideale weersomstandigheden hield de Vordense Rijwiel- en Toerclub de Acht Kastelenrijders zondag 20 september haar eerste Veldrit uit de serie van drie van dit seizoen.

485 deelnemers genoten van de 30, 45 of 60 kilometer lange tocht die door de organisatie was uitgezet. Iedereen was vol lof over de tocht ondanks dat het hier en daar nog wat drassig was.

Jeugdige deelnemers leren de techniek

Goed uitgepijld en een goede verzorging onderweg en na afloop was er gelegenheid om de fiets af te spuiten. Helaas kwam één deelnemer ongelukkig ten val en brak daarbij zijn pols. Verder verliep alles naar wens. Aan de mountainbike clinic voor de jeugd georganiseerd door Kanjers voor Kanjers deden dertig kinderen mee.

Op de parkeerplaats van Indoor Sport Vorden was door Kanjers voor Kanjers een parcours uitgezet waar de jeugdige deelnemers de kneepjes van de mountainbike techniek onder de knie probeerden te krijgen. Toen dat eenmaal lukte, gingen zij onder begeleiding het bos in waar een speciale tocht voor deze jeugdige deelnemers was uitgezet. Ook zij genoten volop van de activiteit.

VRTC de Acht Kastelenrijders kan daarom ook tevreden terug kijken op deze goed verlopen Najaarstocht en kan zich nu gaan voorbereiden op de Grote Veldrit die op 6 december wordt gehouden. Ook dan hopen zij weer veel deelnemers te mogen begroeten. De start van deze Veldrit vindt vanaf sportpark 't Grote Veld aan de Oude Zutphenseweg plaats.