Voor de kinderen was er tijdens de Kids Party ook van alles te beleven.
Voor de kinderen was er tijdens de Kids Party ook van alles te beleven. Foto: Jan Hendriksen

Honderden kinderen wisten de weg te vinden naar het 'Circusterrein' bij Kasteel Vorden

Booming Vorden: zonnig en gezellig

Vorden - De editie van Booming 2015 gaat de archiefboeken in als een van de meest zonnige Booming festivals ooit. Dit was zaterdag 27 juni vooral in de middag tijdens de Kids Party goed te merken. Ook in de avond tijdens het feest was het dankzij het weer goed toeven op de Kasteelweide van Kasteel Vorden aan De Horsterkamp.

Discoteam Black Night verwelkomde zaterdagavond iedereen buiten onder de grote parasol met allerlei rock klassiekers. Ook de Bull Rider, die een drukke avond had, viel in de smaak. Dune begon om 22.00 uur met een anderhalf uur durende set die voornamelijk bestond uit klassiekers uit de '90 en hedendaagse dance. De stemming kwam er goed in tijdens Dune. Ook de twee danseressen op het Romeinse podium kregen het publiek in een goede stemming. De twee podia aan beide kanten van de tent, waar de vrijwilligers hard aan gewerkt hebben, waren uniek. De Belgische band The Fools sloten vervolgens een gezellig Booming af met hun nieuwe show. Sinds hun bliksemstart zes jaar geleden is het hard gegaan voor The Fools. Met meer dan 350 optredens in zes jaar tijd is één ding duidelijk, The Fools zijn gewild. In 2013 trad de band ook op Booming op. Zaterdagavond kwam de band met een nieuwe show. Een nieuwe outfit, decor, nieuwe songs en een waanzinnig entertainmentgehalte maken van The Fools de ideale band voor een evenement als Booming zo bleek. Het repertoire bestaat onder meer uit medleys en songs waarin ze teruggrijpen naar de 80's, 90's en 00's op een wijze dat alleen deze mannen dat kunnen, Maar ook de hits van dit moment kwamen aanbod.

Waanzinnige entertainment van The Fools

Booming Kids Party
Honderden kinderen wisten samen met hun ouders en opa's en oma's zaterdagmiddag hun weg te vinden naar het 'Circusterrein' bij Kasteel Vorden. Hier stond een heus circusdier de kinderen op te wachten om samen op de foto te gaan. Vervolgens kon iedereen gratis zijn gang gaan bij de vele circusspellen, in de zandbak of op het springkussen. En wie zeker niet in een circus mag ontbreken is natuurlijk clown Assie. Zij had voor iedereen een prachtige figuurballon. Ook de paardenshow Nalanta was een heuse publiekstrekker. Twee keer traden zij op en intussen kon iedereen een ritje met een pony maken. Aan het eind van de middag vond de prijsuitreiking van de kleurwedstrijd plaats waarna de middag werd afgesloten met een gezamenlijke ballonnenwedstrijd. De prijswinnaars hiervan worden later bekendgemaakt. Foto's van Booming 2015 zullen vanaf 4 juli bij de Bruna klaar liggen, digitaal zullen ze op de Facebook pagina van de organiserende Stichting Evenementen Vorden te vinden zijn. Meer foto's zijn ook te vinden op Achterhoekfoto.nl.