Toeristenconcerten in de Vordense
Dorpskerk gaan weer van start

Vorden - Op donderdagmiddag 25 juni aanstaande gaan in de Vordense Dorpskerk de wekelijkse toeristenconcerten weer van start. Elke week, tijdens het zomerseizoen, op de donderdagmiddag vanaf 15.30 uur een half uurtje genieten van het mooie Lohmanorgel in de rust van de Dorpskerk. Vaak ook weer dit seizoen met een 'plus' erbij.

Het spits wordt afgebeten door twee Vordense musici. De vaste bespeelster van het orgel, Mirjam Berendsen neemt voor dit Openingsconcert haar gade Wilbert mee. Wilbert is een veelzijdig musicus en is naast organist ook pianist, dirigent en beiaardier. Wat er tijdens dit Openingsconcert op beider lessenaars staat is nog een verassing.

Mirjam Berendsen
Zij studeerde orgel bij Theo Jellema aan de Hogeschool voor de Kunsten te Arnhem. In 1993 studeerde zij af. Aansluitend studeerde zij orgel bij Pieter van Dijk en Hans van Nieuwkoop aan het Sweelinck Conservatorium te Amsterdam, waar zij ook de propedeuse voor de studie Kerkmuziek behaalde. De opleiding Kerkmuziek voltooide zij in 2003 aan het Conservatorium te Enschede.

Wilbert Berendsen
Hij behaalde zijn diploma Docerend Musicus Orgel en Kerkmuziek in 1994 en Uitvoerend Musicus Orgel in 1997. Wilbert Berendsen is cantor-organist van de Protestantse Gemeente Angerlo-Doesburg waar hij de vaste bespeler is van het monumentale Walcker-orgel uit 1916, verbonden als docent aan de Muziekschool Oost-Gelderland en aan de Opleiding Kerkmuziek van de PKN te Doesburg. Hij geeft regelmatig concerten in Nederland en trad ook op in Duitsland, België, Frankrijk, Groot-Brittannië, Tsjechië en Spanje; daarnaast is hij een veelgevraagd begeleider en continuospeler (orgel en klavecimbel).

Toegang vrij / vrije gift na afloop.


vriendenvandedorpskerkvorden.nl