Bas Klein Haneveld. Foto Henk Teerink.
Bas Klein Haneveld. Foto Henk Teerink. Foto: Henk Teerink.

Bas Klein Haneveld doorstaat zware EK 2-daagse Kroatië

Vorden - Afgelopen weekeinde vond de tweede in een serie van 4 EK enduro wedstrijden plaats in Bruzet (Kroatië).V ordenaar Bas Klein Haneveld kwam daar ook aan de start evenals zijn Super B teamgenoten Bjorn Sloot en Wesley Pittens. De omstandigheden waren zeer uitdagend te noemen, met een totaal andere terreingesteldheid dan wij in Nederland kennen. Het zéér technische parcours was afwisselend stoffig, glad en bezaaid met stenen. Tijdens de pre-ride op vrijdag bleek al dat sommige, natte klimmetjes bijna niet op eigen kracht te nemen waren. Ook de extreme hitte eiste zijn tol, waarvan Wesley Pittens de eerste dag enorm veel last had. De technische keuring was voor alle drie de Beta Super B rijders een peulenschil en iedereen was top gemotiveerd om zaterdagmorgen van start te gaan.

Bjorn Sloot, de EK rookie van het team, had echter gelijk in de eerste proef zaterdagmorgen een probleempje met de bediening van de koppeling. Aangezien het hele veld in de E2 klasse erg aan elkaar gewaagd is, viel dit in het verdere verloop niet meer goed te maken. Dag 2 verliep zonder problemen voor Bjorn. Een goede leerschool om zich verder naar de top in de Europese enduro scene op te werken. Resultaat dag 1 : 29ste, dag 2 : 25ste.

Zeer technisch parcours bezaaid met stenen

De ander Beta Super B rijder in deze zéér sterk bezette E2 klasse, Bas Klein Haneveld, strijdt serieus mee voor de punten in deze categorie. De eerste dag kon Bas echter niet goed in zijn ritme komen. Ondanks dat Bas op dag 2 erg veel last kreeg van een polsblessure, reed hij zich op dag 2, op karakter, wél in de punten. Resultaat dag 1 : 16de, dag 2 : 15de. De Beta Super B rijder in de E3 klasse, Wesley Pittens, ging zoals gewoonlijk 110% gemotiveerd van start op dag 1. Ondanks dat hij nauwelijks eten binnen kon houden door de hitte, sleepte Wesley toch nog een top tien klassering uit. Wesley werd de beste Nederlandse rijder in de E3 klasse deze dag, nét buiten de top 5. Resultaat dag 1: 10de, dag 2 : 6de.

V.A.M.C. "DE Graafschaprijders" lid Mark Wassink reed een behoorlijke goede wedstrijd in de E3 en pakte een mooie 3e plaats op de eerste dag. De tweede dag ging iets minder voor Mark mede omdat hij twee keer van zijn motor viel. Desondanks behaalde hij een behoorlijk aantal punten met een 7e plaats. Ondanks dat Wassink al 2,5 jaar geen EK wedstrijden had gereden voelde hij zich meteen weer thuis in het kampioenschap en liet weten dat hij lekker had gereden in Croatië. Robin Nijkamp pakte een 9e en 12e plaats in de E2 en de snelle dame Nina Klink evenals Nijkamp ook lid van de club uit Vorden werd in de dames klasse 9e en 8e. Qua terreinomstandigheden is deze EK wedstrijd wellicht de moeilijkste in de serie voor de Nederlandse rijders. De volgende EK vindt plaats in het Finse Jämsä op 8 en 9 augustus, waar we meer afwisseling van harde en zachte ondergrond mogen verwachte.


Coupe Vordogne 2015

Vorden - Golf is een snel groeiende sport en ook door mensen woonachtig in Vorden of mensen die lange tijd in Vorden hebben gewoond wordt deze sport steeds vaker beoefend. Al vele jaren wordt er een Vordens kampioenschap genaamd, 'Coupe Vordogne' gespeeld.

Dit jaar vindt het evenement weer plaats op de Lochemse golfclub "De Graafschap", en wel op maandag 13 juli. Mensen die hebben deelgenomen in het verleden hebben de uitnodiging reeds per e-mail ontvangen. Deze oproep is er voor nieuwe deelnemers of mensen met een gewijzigd mailadres. Bent u geboren in Vorden, woonachtig in Vorden of heeft u minimaal 6 jaar in Vorden gewoond en minimaal HcP54 (voorheen GVB), meldt u dan aan om mee te spelen met deze wedstrijd. Aanmelden kan per e-mail.


dennisjansen@me.com


Deelnemers Coupe Vordogne 2014.