JP Extreme Experience 2015. Foto: Henk Teerink.
JP Extreme Experience 2015. Foto: Henk Teerink. Foto: Henk Teerink

Na overlijden Mischa Kuit

Crossteam pakt de draad weer op

Hengelo - Het was een bewogen jaar voor de leden van het Hengelose motorcrossteam JP Xtreme Xperience. Het team, onder leiding van Jasper Groot Roessink en Peter Harmsen, verloor op 31 mei van het vorig jaar één van zijn jongste leden, de 15-jarige Mischa Kuit. Exact een jaar later stond het team in Harfsen stil bij zijn dood. Maar de crossers kijken ook vooruit.

Mischa kwam op zaterdag 31 mei 2014 om het leven toen hij op het circuit in Harfsen van de baan raakte en tegen een boom reed. De jonge crosser bezweek ter plekke aan zijn verwondingen. Zijn dood had voor de rest van het seizoen een grote impact op de rest van het team.
Op zondag 31 mei stonden zijn teamgenoten er weer. Weer in Harfsen. Weer op de baan waar zich een jaar geleden die tragische gebeurtenis voltrok. Ditmaal waren ze er voor een fotoshoot. En voor een herdenking met familie en vrienden van Mischa, die door zijn karakteristieke geel met oranje shirt en zijn nummer 152 nooit ver weg was. De teamleden willen na een zware tijd weer gaan doen wat ze het liefst doen: motorcrossen. De jongens zijn inmiddels weer druk in de weer op de diverse crossbanen. "En op dit moment vindt het team plezier maken het belangrijkst," zegt Jasper Groot Roessink. "De resultaten komen dan vanzelf."
Het JP Xtreme Xperience team bestaat op dit moment uit vier leden: Jasper Groot Roessink, Koos Banda, Luca Notten en het nieuwe teamlid Gijs ten Elshof (19) uit Borculo. Hij rijdt in het Nederlands Kampioenschap MX2 Cup, waar hij in de tussenstand op dit moment achtste staat.
Samen met Koos Banda hoort Jasper zelf bij de langstzittende teamleden. Het tweetal richt zich in 2015 op de uitwisselingscompetitie (regio Achterhoek en omstreken) en diverse clubcompetities. De jonge Luca (10) rijdt het Nederlands kampioenschap en ook diverse regionale wedstrijden. "Het motto voor 2015 is voor hem hetzelfde als voor het hele team. Het zijn de woorden van Mischa. Die zou zeggen: Kump goed!"