Bouwvakkers krijgen schnitzels uitgeserveerd van wethouder Arno Spekschoor.
Bouwvakkers krijgen schnitzels uitgeserveerd van wethouder Arno Spekschoor. Foto: Bernadet te Velthuis

Hoog(s)tepunt bereikt voor De Wehme

Vorden - Op vrijdag 22 mei is het hoogste punt gevierd van de bouw van de ontmoetingsruimte bij zorgcomplex De Wehme. "Het bereiken van dit hoogste punt voelt als een hoogtepunt van het hele Wehme-project", aldus projectleider Hendrik Mulder. De bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte maakt deel uit van de metamorfose van het Wehmepark, waarvan de ontwikkeling in 2009 is begonnen.

Ontmoetingsruimte
Inmiddels zijn er 16 verpleeghuisplaatsen (Hackforterhof) en 12 nieuwe gelijkvloerse woningen aan de Pastorieweg gebouwd. Van 14 appartementen is de buitenzijde flink opgeknapt, zodat het mooi past in het nieuwe beeld. Mulder: "De bouw van de nieuwe ontmoetingsruimte is eigenlijk het meest belangrijke deel van het hele project. Want de bewoners eten hier samen en er worden gezamenlijke activiteiten georganiseerd." Zorgverlener Sensire geeft de invulling geven aan de maaltijden en de activiteiten.
Laatste fase gaat in
De nieuwe ontmoetingsruimte wordt deze zomer opgeleverd. Daarna gaat de laatste fase van het project in. Mulder: "Na deze zomer wordt het oude verzorgingshuis gesloopt. Daarmee komt een einde aan het oude verzorgingshuis met de huidige zaalruimte die dateert uit 1987. En eind dit jaar beginnen we met de bouw van zes woningen."

Hoogste punt als hoogte punt
Om het hoog(s)tepunt in bijzijn van bewoners te vieren heeft Jan Stoel, manager Vastgoed van ProWonen, symbolisch een dakpan overhandigd aan wethouder Arno Spekschoor. Terwijl de bewoners vervolgens extra verwend worden door de kok van Sensire, heeft de wethouder in het bijzijn van de bouwvakkers de eerste dakpan op het dak gelegd. Voor de bouwvakkers van bouwbedrijf Penterman was er daarna het traditionele "pannenmaal", waarbij dit keer de schnitzels werden uitgeserveerd door de wethouder Arno Spekschoor (zie foto).