Vast onderdeel van iedere ronde is de doorgang door Café D'n Olde Kriet.
Vast onderdeel van iedere ronde is de doorgang door Café D'n Olde Kriet. Foto: Bernadet te Velthuis

MVAET en DOK verzorgen gevarieerd programma voor het hele gezin

Grote spartametrace bij D'n Olde Kriet in Wichmond

Wichmond/Vierakker - De Mannen Van Af En Toe (MVAET) organiseren op 24 mei (eerste Pinksterdag) in samenwerking met Café D'n Olde Kriet (DOK) in Wichmond een 12-uurs Spartametrace.

Bij het horen van de term "12-uurs Spartametrace" zult u wellicht denken aan een afgezet circuit met maximaal opgevoerde motoren. Daarvan is hier echter geen sprake, maar wat is het dan wel? Men neme een team van minimaal één persoon en maximaal vier personen, dat team rijdt vervolgens over een parcours (Wichmond/Vierakker) op de openbare weg.

Het vervoermiddel dient uiteraard een Spartamet te zijn, deze moet voldoen aan de Wegenverkeerswet 1994. Vast onderdeel van iedere ronde is dat er een doorgang door Café D'n Olde Kriet in zit. Het team dat na 12 uur het grootste aantal ronden heeft afgelegd zal worden uitgeroepen tot winnaar. Vereiste is dat niet alleen de machines voldoen aan de Wegenverkeerswet, maar ook de deelnemers daaraan streng gehouden worden!

Zogezegd is de organisatie in handen van de MVAET. Dit is een club mannen die minder serieuze zaken naar een hoger plan willen tillen. Daar past een Spartametrace natuurlijk bijzonder goed bij, want racen op een fiets met hulpmotor is natuurlijk iets waar elke man met een beetje fantasie al jaren van droomt. Sil en Martijn Tromp (de uitbaters van DOK) staan volledig achter deze filosofie van de MVAET en hebben hun volledige medewerking aan dit evenement toegezegd. Dit houdt in dat beide partijen momenteel bezig zijn om een gevarieerd programma op te zetten. Het belooft dus een gezellige dag te worden met volop muziek en vertier voor jong en oud!

Vast onderdeel is doorgang café D'n Olde Kriet

De Spartametrace leeft al behoorlijk in Wichmond en Vierakker, er hebben zich dan ook al behoorlijk wat teams aangemeld. Goed nieuws voor het geval je enthousiast bent geworden en graag mee wilt doen; er zijn namelijk nog enkele startplaatsen beschikbaar! Meld nu je team aan en verschijn op eerste Pinksterdag aan de start in Wichmond. Aanmelden kan via spartametrace@gmail.com, daarnaast is er ook informatie te vinden op www.facebook.com/spartametrace. Voor de inschrijfkosten hoef je het niet te laten, deze bedragen slechts €10,- per ingeschreven teamlid. De "racedag" op 24 mei zal om 9.30 uur beginnen met de presentatie van de teams, waarna de motoren zullen worden gestart. Rond 22.00 uur 's avonds zal de winnaar bekend zijn. De MVAET en het echtpaar Tromp verwelkomen u graag als deelnemer dan wel als toeschouwer!


www.facebook.com/spartametrace