Antoinette Hennink (m) en Jaap Hesselink (l) werden bedankt met een bloemetje.
Antoinette Hennink (m) en Jaap Hesselink (l) werden bedankt met een bloemetje. Foto: Bernadet te Velthuis

Volop keus uit sportieve activiteiten tijdens Koningsspelen Dorpsschool

Survival, schermen en judo van topjudoka

Vorden – Ook op de Dorpsschool werden vrijdag 24 april de Koningsspelen gehouden. Dit jaar wilde de school de leerlingen eens kennis laten met 'andere' sporten. De kinderen van groep 1 tot en met 4 deden leuke spelletjes in en om de school, maar de groepen 5 tot en met 8 gingen op pad voor hun Koningsspelen.

Zo kon de bovenbouw (groep 5 t/m 8) kiezen voor een workshop judo bij Indoor Sport Vorden, een workshop schermen bij sporthal 't Jebbink of een workshop survival bij Jan in 't Touw in Zelhem. Dit alles vond plaats tussen 10.00 en 11.30 uur, na het gezamenlijke ontbijt.
Groep 5 was het er snel over eens: zij wilden graag naar de judo bij Indoor Sport Vorden! Want niemand minder dan Nederlands kampioene Antoinette Hennink kwam daar naar toe om hen de workshop te geven. Deze topjudoka werd in het verleden al Europees kampioen en vice-wereldkampioen bij de junioren en zet zich tegenwoordig in voor Judoschool Achterhoek, locatie Lichtenvoorde. Van een topjudoka kun je natuurlijk alleen maar een pittige workshop verwachten, en dat werd het! Namens de Dorpsschool werd er een bloemetje aangeboden aan Antoinette Hennink, voor het geven van de workshop en aan Jaap Hesselink van Indoor Sport Vorden voor het beschikbaar stellen van de ruimte.

Afbeelding