Boven v.l.n.r: Stefan, Chiem, Rens en Maurick. Midden: Beerend, Margot, Duco en Lowie
Onder: Niels en Koert.
Boven v.l.n.r: Stefan, Chiem, Rens en Maurick. Midden: Beerend, Margot, Duco en Lowie Onder: Niels en Koert. Foto: Bernadet te Velthuis

De pupillen behaalden een elfde plek en de welpen een vierde

Einde aan schooldammen voor De Garve

Wichmond - Zaterdag 11 april speelden twee teams van basisschool De Garve in de halve finale schooldammen voor het Nederlands kampioenschap. De welpen uit groep 5 moesten daarvoor naar Baarn en de pupillen uit groep 7/8 speelden hun wedstrijden in Wapenveld.

De pupillen wonnen hun eerste wedstrijd met 8-0 en hoopten bij de beste drie van de zestien deelnemende scholen te eindigen. Er werd gespeeld volgens het Zwitsers systeem: een winnend team steeds tegen een winnend team, dus de tweede tegenstander was meteen ook een van de latere winnaars. Deze wedstrijd werd dus verloren, de derde werd gelijk gespeeld en daarna ging alles alleen maar moeilijker. Toch nog een elfde plaats bereikt! Een knappe prestatie van de kinderen, want alleen Niels speelt vanaf groep 5 mee, Lowie speelde vorig jaar enkele keren mee en voor Duco, Beerend en Margot was het de eerste keer.
Bij de welpen was het erg spannend. De eerste wedstrijd werd ook dik gewonnen en daarna bleef het heel goed gaan, zodat de derde plaats in de eindstand in zicht was, tot de laatste partij. Die werd echter verloren, waardoor de kinderen, iets teleurgesteld, op de vierde plaats eindigden. In dit team zitten een paar talenten, die volgend jaar weer iets moois kunnen presteren.