Rob Hartog over twee weken op de Varsselring. foto: Henk Teerink
Rob Hartog over twee weken op de Varsselring. foto: Henk Teerink Foto: Gerw

Hamove lid Rob Hartog zesde geworden op de WK Superbikes Assen

Bronckhorst - Afgelopen weekend werd op het TT Circuit Assen het wereldkampioenschap Superbikes gereden (WK SBK) Ook een aantal Hamove-leden deed mee in verschillende klassen van het evenement. Voorafgaand aan de wedstrijden die zaterdagavond en zondag werden verreden waren er op vrijdag en zaterdag trainingen. Vooral op vrijdag was het aantal valpartijen groot in verband met de harde wind en de te lage asfalt temperatuur.

Rob Hartog moest zaterdagavond aantreden in de klasse FIM European Superstock 600. Hierbij kwamen 40 man aan de start en de onderlinge verschillen zijn klein. Hartog reed een uitstekende race ondanks een niet geweldige start. In de eerste ronde werkte hij zich snel naar voren en een verdienstelijke zesde plaats was zijn deel. Na afloop was hij tevreden met het geboekte resultaat. De winst ging naar de Turkse rijder Razgatlioglu.De tweede plaats ging naar de Italiaan Rinaldi die nipt de uit Finland afkomstige Tuuli voor bleef. De WK Superbikes reden op zondag twee races. Nederlander Michael van de Mark deed het publiek versteld staan. Hij rijdt dit seizoen voor het eerst in het WK SBK en laat in zijn derde wedstrijd in Assen zien dat hij uit het goede hout gesneden is. Hij reed zowel de eerste als tweede wedstrijd de sterren van de hemel en had het niet gemakkelijk tegen de gevestigde orde die al jaren in deze klasse aanwezig is.
Twee derde plaatsen haalde hij achter zijn voormalig teamgenoot Jonathan Rea (GB) die tweemaal won, en Chas Davies (GB) die twee keer tweede werd. Veelvoudig winnaar en wereldkampioen WK Supersport 600 Kenan Sofuoglu pakte in de laatste meters de winst. Kyle Smith stond op de laatste trede van het podium in de Supersport. In de Superstock 1000 FIM Cup was er geen succes voor de Nederlanders. Bij de Dutch Superbikes behaalden de Hamove leden Johan Fredriks en Ron Looijenstein respectievelijk een vijfde en zesde plaats. Koen Zeelen pakte de winst en hoopt dat over twee weken in Hengelo Gld op circuit 'De Varsselring' te herhalen. Succes in Argentinië was er voor Torleif Hartelman uit Hengelo Gld. Zijn maatje Sam Lowes werd derde in de het wereldkampioenschap voor motoren derde in de klasse Moto2.

Vorden 1 speelt gelijk tegen Varsseveld

Vorden - Op de zondag dat Vorden 1 met een beetje hulp van RKZVC kampioen had kunnen worden van de derde klasse C, heeft het met 0-0 gelijk gespeeld tegen Varsseveld. Aangezien concurrent RKZVC reeds met een half uur met 3-0 voor stond tegen Reünie in Borculo, konden alle draaiboeken opgeborgen worden en konden de 400 Vordense toeschouwers zich richten op de wedstrijd tegen Varsseveld.

Varsseveld, dat nu voor het 2e jaar in de 3e klasse speelt maar daarvoor 4 jaar in de 2e klas heeft gevoetbald, doet nog volop mee om de 3e plaats dat recht geeft op nacompetitie. Met veel druk naar voren en het snel aanspelen van de voorwaartsen werd de thuisploeg helemaal teruggedrongen. In deze fase, waarin Erik Oldenhave vooral in de lucht weer vele nuttige (tweede) ballen wist te winnen, kwam ook de grootste kans van Vorden. Na een voorzet van links kwam Frank Hiddink niet helemaal goed uit met zijn sprong en kopte hij ongewild de bal weer terug het veld in, maar deze kwam op de rug van een tegenstander en de carambole eindigde op de paal.
Het ruim in de meerderheid zijnde en met veel geel-zwart getooide Vorden-publiek ging er eens goed voor zitten, want op dat moment was het ook nog steeds 0-0 in Borculo. Stefan Eggink schoof na 25 minuten regelmatig door naar het middenveld en uit een dergelijke situatie schoot hij van ongeveer 25 meter de bal rakelings over het doel. Na zo'n 30 minuten pakte Varsseveld het ritme over en werd het weer een evenwichtige strijd. Het tempo was uit de wedstrijd, constant waren er vrije trappen, mede door de scheidsrechter, en het werd zodoende vooral een fysieke strijd waarbij de harde ondergrond niet ten goede kwam.
In de tweede helft ging Vorden, ondanks de ongunstige tussenstand in Borculo, in het 1e kwartier weer op de ouderwetse wijze de tegenstander bespelen. Er werd gecombineerd op het middenveld, de opkomende backs werden goed aangespeeld en via prima inspeelpasses werden de voorwaartsen weer op het juiste moment aangespeeld. Er kwam een sprankje hoop bij de Vordense toeschouwers, want in deze fase waren Koen Oosterhuis, Gijs van der Veen en Frank Hiddink een aantal keren dreigend aanwezig. Toch kwam het spel niet volledig los en hoe langer de wedstrijd duurde hoe meer kreeg Varsseveld weer grip op haar tegenstander. De laatste 20 minuten werd het wederom een fysiek duel waarbij enorm vaak spelers in het heetst van de strijd op de grond kwamen de liggen, er steeds blessurebehandelingen waren en het tempo weer uit de wedstrijd werd gehaald. Toch moest het team van trainer Michel Feukkink in ieder geval zorgen dat de 'nul' werd gehouden en de ook op een goaltje loerende Varssevelders waren lastig te bestrijden.
Uiteindelijk bleef het 0-0 waarbij de blessure van Daan Horstman, die met een brancard en een sleutelbeenbreuk het veld moest verlaten, een smet was op de verder prachtige 'geel-zwarte' voetbalmiddag.

Sociï en het tweeluik met Orderbos

Wichmond - Deze week stond voor Sociï 1 in het teken van een tweeluik tegen Orderbos. De eerste ontmoeting was donderdagavond in Wichmond, de tweede vond plaats in Apeldoorn bij Orderbos.

Op donderdagavond was het een gelijkopgaande wedstrijd die eigenlijk een puntendeling had moeten opleveren. Orderbos ging met de overwinning aan de haal. Met een penalty en de 0-2 die viel uit een voorzet die al over de achterlijn was geweest, moest Sociï het onderspit delven. Sociï zinspeelde dus op revanche in de uitwedstrijd op zondag. Op het mooi gelegen sportpark zetten de gastheren snel druk waardoor er bij Sociï niet veel lukte. Het was zonde dat een aanname van de voet van Hans Vleeming sprong waarop de linksbuiten met de bal aan de haal ging en de 1-0 van de spits voorbereidde.

Het wedstrijdbeeld veranderde niet en Sociï werd dus nog steeds teruggedrongen. In de 20e minuut mondde dit uit in een doelpunt nadat de ijzersterke spits door de Sociï-verdediging was gesoleerd en bekwaam afrondde; 2-0. Enkele minuten later leek Sociï wat terug te doen in de persoon van Dennis Esselink. Zijn prachtige uithaal spatte uiteen op de kruising en het verschil bleef gehandhaafd. Vijf minuten voor rust werd de score nogmaals uitgebreid na een goede aanval van Orderbos; 3-0 was tevens de ruststand. Na de rust ging de wedstrijd gelijk op. Na 50 minuten volleerde Hans Vleemingh een corner op doel, maar de keeper lag helaas precies in de baan van zijn uithaal. Ook de rebound was helaas niet aan Sociï besteed. In de 90e minuut deed de spits van Orderbos nog eens met een solo van zich spreken en bracht hij de rechtsbuiten in de gelegenheid om de 4-0 eindstand op het scorebord te zetten.