Maria Blom werd gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap bij Jubal.
Maria Blom werd gehuldigd voor 12,5 jaar lidmaatschap bij Jubal. Foto: Liesbeth Oukes

Concert van het opleidingsorkest en de harmonie van Muziekvereniging Jubal

Huldiging tijdens concert Jubal

Baak – Het concert van het opleidingsorkest en de harmonie van Muziekvereniging Jubal, beide onder leiding van dirigent Raymond Waanders in Zaal Herfkens luidde het voorjaar in. Vooral vrolijke muziekstukken stonden op het programma. Maria Blom werd gehuldigd voor meer dan 12,5 jaar muzikant zijn.

Voorzitter Everdien Berendsen heette het publiek van harte welkom. Ze wenste iedereen een fijne avond toe. Het opleidingsorkest beet het spits af en speelde enthousiast en vol inzet een drietal stukken, waaronder 'Chinaman in Paris'. Na een wisseling van muzikanten zat het harmonieorkest klaar. Deze startte met vier muziekstukken. 'Shalom!, Suite of Israeli Folk Songs' van Philip Sparke is gebaseerd op traditioneel Joodse liederen. 'El Paso Montanesa' van de in 2014 overleden Nederlandse componist Kees Vlak. 'March op. 99' van Sergei Prokofiev werd door Paul Yoder gearrangeerd omdat de bezetting van Russische harmonieorkesten verschilt met die in het westen. Tot slot 'Van Oranje' van de Nederlandse componist Carl Wittrock.

Maria Blom werd gehuldigd voor haar ruim 12,5 jaar muzikant zijn bij deze vereniging. Zij is als vrijwilliger ook actief en is steeds bereid om hand- en spandiensten voor de vereniging te doen. Ze is een trouwe muzikant, dat wordt zeer gewaardeerd. Zij kreeg de bronzen speld van de fusieorganisatie KNMO, een oorkonde en een mooie bos bloemen. Het orkest speelde 'Lang zal ze leven'.
Na dit feestelijk intermezzo speelde de harmonie het thema van de film van 'Lawrence of Arabia' van Maurice Jarre. Uit de film 'Saving Privat Ryan' stond 'Hymn To The Fallen' van John Williams op het programma en tot slot een arrangement met succesvolle musicalmuziek 'Andrew Lloyd Webber, a Symphonic Portrait'.

Dankwoorden waren er voor de dirigent, medewerkers van Zaal Herfkens, ladyspeaker Anne-Wil Klein Lenderink en het publiek. Informatie: www.muziekvereniging-jubal.nl en www.facebook.com/jubalwichmondvierakker.