Afbeelding

Aanvallen van V.C.V werden goed verdedigd door de Vordense dames

Dash pakt één punt van de kampioenen

Vorden - Zaterdag 11 april mochten de Vordenaren aantreden tegen de kampioenen van de tweede divisie B, V.C.V dames 1 uit Varsseveld. De uitwedstrijd had Dash met 3-1 verloren dus ze hadden nog heel wat goed te maken. Met de sfeer van het Familie van Dash feest op de tribune gingen de rood-zwarten met volle moed van start.

De eerste set begon Dash goed. Er stond al snel een voorsprong op het scorebord. Door goede passes aan het net kon er mooi gescoord worden. De aanvallen van V.C.V werden goed verdedigd door de dames uit het Achtkastelendorp. Bij een stand van 17-13 konden de meiden uit Vorden het spel niet doorzetten. Hierdoor gaf Dash de grote voorsprong uit handen en verloor de eerste set met een stand van 22-25.

De tweede set was bijna een exacte kopie van de eerste set. Het spel van Dash begon weer sterk, goede passes en set-ups werden opgevolgd door mooie aanvallen. Dit keer was Dash van plan om het goede spel door te zetten. Maar helaas na een ruime voorsprong van 21-17, gaf Dash uit toch uit handen en trok aan het kortste eind. De set ging verloren met 24-26.

De dames uit Vorden baalden enorm dat ze de tweede set op dezelfde manier verloren hadden als de eerste set, hierdoor waren ze vastbesloten om de derde set anders te laten eindigen. Dit keer ging de stand steeds gelijk op, maar op het eind wisten de dames uit Vorden, mede door een goede servicedruk, door te zetten en haalden ze de set binnen met 25-18.
Het publiek van Vorden gaf aan dat ze genoeg tijd hadden, dus vonden de rood-zwarten dat ze er maar een vijfsetter van moesten maken. De set begon niet zoals ze gehoopt hadden, de Vordenaren keken al snel tegen een achterstand aan. Deze konden ze weer gelijk trekken, met weer een spannend eind tot gevolg. Met een stand van 22-24 werd er een publiekswissel aangevraagd voor Kelly Harbers.

De set is gewonnen door de dames uit Varsseveld met 22-25 waardoor ze lieten zien dat ze de terechte kampioenen zijn van de tweede divisie B. Na deze set werden Janine te Walvaart, Ellen Leunk en Henk Wahl bedankt voor de leuke tijd en het enthousiasme van de afgelopen jaren.

Volgende week zaterdag, 28 april, speelt Dash haar laatste wedstrijd van de competitie in Deventer tegen DeVolCo'88 dames 1, de nummer 8. De wedstrijd begint om 15:00, kom aanmoedigen!

Vorden 1 kan zondag kampioen worden

Volgende week laatste wedstrijd van de competitie

Vorden - Het 1e elftal van v.v. Vorden is afgelopen zondag, ondanks een gelijkspel in een matige wedstrijd tegen Reünie, weer een punt uitgelopen op de concurrent RKZVC en kan zodoende komende zondag in en tegen Varsseveld wellicht al de kampioenvlag hijsen.

Het beste voetbal wordt vaak niet in de slotfase van een competitie gespeeld, want dan spelen de zenuwen en de druk van het 'moeten winnen' vaak een te grote rol. Zo ook afgelopen zondag op het zonnige Sportpark 't Grote Veld, waar het wederom gezellig druk was met ongeveer 400 toeschouwers, toen Vorden 1 in een matige wedstrijd toch een punt pakte tegen degradatiekandidaat Reünie uit Borculo.

Het eerste kwartier leek het de wedstrijd te worden waar Vorden 1 en haar supporters op had gehoopt met veel druk vooruit en veel initiatief. In deze periode kreeg Stefan Eggink een goede kans toen een vrije trap over de verdediging viel en de aanvoerder van Vorden pardoes alleen voor de keeper kwam te staan. Zijn inzet verdween naast het doel.

Na een kwartier verdween het initiatief van Vorden 1 en werd het een evenwichtige wedstrijd waarin de strijd, inzet en vele duels het won van het goede voetbal. Er was wat dat betreft weinig te genieten van het mooie spel, maar de spanning en de strijd vergoedde veel. Voor het 1e elftal is het extra knap dat men ondanks de afwezigheid van twee basisspelers die tot de betere voetballers behoren van de selectie (Daan Horstman en Sam Abbink) toch de wedstrijden zijn blijven winnen, alleen heeft het wel invloed gehad op het veldspel.

In de laatste weken is er vooral tegen WVV en RKZVC goed gevoetbald en heeft het in de overige wedstrijden vooral laten zien dat het ook over een uitstekende wedstrijdmentaliteit beschikt en eenvoudig scoort uit diverse spelsituaties. Afgelopen zondag kwam het veldspel niet uit de verf en speelde het met veel inzet en mentaliteit een slordige en matige wedstrijd.

Ook in de tweede helft bleef het spel matig en tot overmaat van ramp werd het in de 70ste minuut zelfs 0-1 voor Reünie, maar wederom liet de ploeg van trainer Michel Feukkink zien dat het over een prima mentale weerbaarheid beschikt.
Weliswaar had het een discutabele beslissing van de erg warrig leidende scheidsrechter nodig om tot een penalty te komen, maar de gelijkmaker door de zeer koele Rik Schröer was wel verdiend te noemen.
Vorden 1 heeft na deze zondag 9 punten voorsprong gekregen op de nummer twee RKZVC, die wederom verloor, en kan zodoende aanstaande zondag kampioen worden in en tegen Varsseveld.

Voor het eerst in de 86-jarige historie kan Vorden 1 de stap maken naar de 2e klas en daarvoor heeft het nog vier punten nodig (dus twee wedstrijden) of de nummer twee RKZVC moet nog eerder extra punten verliezen. Dat moet dus volgende week ook gebeuren wil de ploeg van trainer Michel Feukkink aanstaande zondag gehuldigd worden als kampioen.
Als Vorden wint en RKZVC verliest of speelt gelijk is het kampioen en zelfs met een gelijk spel kan het feest los barsten maar dan moet RKZVC verliezen van Reünie in Borculo.Ga naar de website www.vv-vorden.nl om kaarten te bestellen voor de busreis naar Varsseveld.