Afbeelding
Foto: Bernadet te Velthuis

Nieuwe stek voor Sensire dagbegeleiding De Klimop

Vorden - De dagbegeleiding van Sensire De Klimop is verhuisd naar Weppel 5 in Vorden. Hiermee is een langgekoesterde wens in vervulling gegaan.

Zowel Sensire als de gemeente ziet het belang van dagbegeleiding. De samenwerking met de huisartsen, vrijwilligersorganisatie, het dementienetwerk en Sensire thuiszorg zal intensiever worden, met als doel de zorgbehoefte nog beter af te stemmen op de individuele wensen en mogelijkheden van de bezoekers.
De Klimop kan de hele week een goed dagritme bieden aan de bezoekers, want Sensire biedt dagbegeleiding op alle werkdagen van 9.00 tot 16.30 uur. "Naast de specifieke begeleiding merken wij dat het hebben van een structurele dagindeling voor alle deelnemers een duidelijke houvast geeft. Dit geeft invulling, een doel en vreugde in het leven," aldus Diana Bruil, activiteitenbegeleidster.
Kenmerkend aan de nieuwe locatie is de kleinschalige intieme sfeer van een huiskamer die de ruimte uitstraalt, wat overeenkomt met de eigen thuissituatie. "Wel in een huiskamer zijn, maar niet alleen. Vergezeld met een lekker kopje koffie en een fijn gesprek, dat in de praktijk nog altijd voornamelijk wordt gevoerd in onze Achterhoekse streektaal," zegt Diane Wesselink.

Er wordt gewerkt vanuit vaste thema's en vanuit verschillende disciplines. Denkt hierbij aan koken, bakken, sport en spel, handvaardigheid en bloemsierkunst. "Door het samen oppakken komen de bezoekers beter in contact met elkaar en ontstaat er een bepaalde "reuring", die doet denken aan vroegere tijden. Het gevoel van erbij horen en deelnemen is belangrijk," vertelt Cindy Kuiperij, activiteitenbegeleidster.

Meer informatie over Sensire De Klimop:(0314) 356424 of 24 uur per dag via 0900 – 8856.


KunstBus Vorden succes

Vorden - Dit jaar kunt u al weer voor de 7de keer met de KunstBus uitgaan. De opzet om juist iets te organiseren voor 60+ ouderen is succesvol. Deze groep gaat namelijk iet snel alleen op pad, omdat het niet gezellig is of omdat er beperkingen zijn door de leeftijd.

Om de "uitstapjes" zo gevarieerd mogelijk te maken, kon men telkens kiezen uit museumbezoek, zang- en dans voorstellingen, toneel en klassieke muziek. Afgelopen seizoen 2014-2015 was het bezoek aan het museum Wasserburg Anholt in Duitsland heel bijzonder. Hun vaste collectie van Hollandse meesters uit de 17e eeuw in de pronkzaal en een fraai aangelegde slottuin waren een genot voor het oog. Helaas was de toegankelijkheid voor rollators was op enkele plekken niet goed. Dit jaar was er helaas een concert, namelijk dat van Wibi Soerjadi, dat niet kon doorgaan. Er waren onvoldoende aanmeldingen. Het toneelstuk "De ontdekking van de hemel" naar de roman van Harry Mulisch werd door een groot aantal kunstbusreizigers zeer gewaardeerd. Een kleiner aantal vond het een minder geslaagde bewerking. Het spetterende optreden van Tineke Schouten met haar "Amerikaanse" show "Gewoon doen" gaf de nodige lachsalvo's en soms ook ontroering. En er waren zeer goede plaatsen voor de mensen met rollator in Amphion Doetinchem.

De formule van de Kunstbus heeft haar kracht bewezen en de organisatie zal haar best doen om voor het komende seizoen opnieuw een aantrekkelijk programma voor u samen te stellen en goede plaatsen te reserveren, ook voor mensen die slecht ter been zijn. Hou de komende tijd het weekblad Contact en het verenigingsnieuws in de gaten. Daarin zal het programma voor het komende seizoen worden aangekondigd.
De KunstBus is mede mogelijk gemaakt door de Stichting Welzijn Vorden. Zij heeft de KunstBus vanaf het begin gesteund, administratief en financieel. Zo ook dit jaar. Wilt u meer weten, dan kunt u inlichtingen krijgen bij de leden van de Werkgroep Kunstbus Vorden: Antoinnette Timmer (0575 552027), Nienke Slabbekoorn (0575 846368), Lamien Nijhoff (0575 552118) en Josefine Meijer (0575 547930).


PKV op school Het Hoge

Vorden - Afgelopen week waren er kuikens van de PKV te gast op school Het Hoge. Kleine kuikentjes eten veel en groeien onvoorstelbaar hard en zijn dus maar heel kort kuikentje! Na de paasviering van donderdag gingen ze weer terug naar hun eigen vertrouwde plek. Hartelijk dank PKV!