Jeroen ontvangt de prijs van Leontien
Jeroen ontvangt de prijs van Leontien Foto: Bernadet te Velthuis

Vrouwen van Nu bewondert wagens fruitcorso Tiel

Vorden - De regionale agrarische commissie van Vrouwen van Nu heeft voor maandag 21 september een reisje naar Tiel georganiseerd.

Op de derde zaterdag in september wordt jaarlijks het bekende fruitcorso in Tiel gehouden. De dagen erna zijn de wagens nog te bewonderen op de Veemarkt in Tiel? Voor Vrouwen van Nu een reden voor een bezoekje, zodat ieder in z'n eigen tempo de prachtige creaties kan bewonderen. Ook zullen er bouwers van de wagens aanwezig zijn om uitleg te geven. Leden van de afdeling Vorden van Vrouwen van Nu kunnen voor meer informatie terecht bij Rikie Norde.


Rikie Norde: 0575 551622 of rikienorde@hotmail.com


Oecumenische Vrouwengroep Wichmond/Vierakker

Bezoek glasblazerij Laren

Wichmond - Woensdagmiddag 29 april 2015 gaat de Oecumenische Vrouwengroep Wichmond/Vierakker op bezoek bij de glasblazerij Martorell in Laren.

Verschillende technieken zullen gedemonstreerd worden. Het aantal deelnemers is beperkt. Dus wilt u zeker zijn van een plekje, geeft u zich dan zo spoedig mogelijk op bij het secretariaat: mw. Henny Krijt, telefoon 0575-441992; email rh.krijt@upcmail.nl. Verzamelen woensdagmiddag 29 april om 14.00 uur bij de kerk te Wichmond. Men gaat zoveel mogelijk gecombineerd met eigen auto's.
Meer informatie volgt woensdagavond 15 april op de verenigingsavond.


Reumafonds bedankt
Vorden / Kranenburg

Vorden/Kranenburg - Het Reumafonds bedankt alle collectanten, comitéleden en bewoners in Vorden / Kranenburg voor hun grote inzet en bijdrage aan de landelijke collecteweek. Tijdens de collecte van 16 t/m 21 maart 2015 is in Vorden en Kranenburg in totaal € 2.496,89 opgehaald, waarvan € 525,27 in Kranenburg.

Hiermee levert Vorden en Kranenburg een belangrijke bijdrage aan de reumabestrijding in Nederland. In Nederland leven bijna twee miljoen mensen een reumatische aandoening. Reuma is niet te genezen of te voorkomen en kan jong en oud overkomen. Mensen met reuma hebben vooral last van pijn en moeheid. Het Reumafonds strijdt voor een beter leven met reuma en is blij met iedere gift die hieraan bijdraagt. Bankrekeningnr: NL86RABO0123040000, Amsterdam.


www.reumafonds.nl


PCOB bespreekt Alzheimer

Vorden - Op donderdag 23 april om 14.00 uur houdt de PCOB afdeling Vorden en omstreken de laatste maandelijkse bijeenkomst voor de vakantieperiode in De SooS te Vorden.

Dan komt mevrouw L. Waterlander te Zutphen van de Alzheimer vereniging Zutphen, Lochem, Vorden e.o. spreken over het actuele onderwerp "Alzheimer". Dit gaat vaak gepaard met dementie, een actueel onderwerp bij het ouder worden. Tijdens deze vergadering zal de heer F. Midden afscheid nemen als voorzitter. Komt allen deze bijeenkomst bijwonen. Op vrijdag 22 mei 's middags vindt de voorjaarsexcursie plaats naar Laren (gld): een bezoek aan de glasblazerij. Opgeven bij mevr. A.Rigterink (0575-552933).


Opbrengst collecte

Gehandicaptensport

Vorden - Bij voetbalvereniging Vorden is onlangs een collecte gehouden voor de gehandicaptensport.

Deze collecte heeft het mooie bedrag van € 2479,64 opgebracht. De organisatie, Anita Pierik en Xaveria Bohmer, bedanken hierbij alle collectanten en gulle gevers. En hopen volgend jaar weer een beroep op u te mogen doen.


Leerling wint vakwedstrijd

Wichmond - Leerling Jeroen Timmers is woensdag 8 april Nederlands kampioen geworden op de vakwedstrijden in Wageningen. Leontien van Moorsel, ambassadeur van de ambachtelijke bakkerijbranche, zette de prijswinnaar in het zonnetje.

Hij deed mee in de categorie brood en banket.Voor de wedstrijd heeft hij een sinaasappelcanache koek gebakken en briochebroodje met mango. Jeroen is tweedejaars student aan het Graafschap college in Doetinchem en werkt twee dagen per week bij bakkerij Besselink in Wichmond. Hij is ambitieus, leergierig en zeer gemotiveerd om het vak te leren. Deze prijs is dan ook een heel mooie bekroning op zijn werk en een goede start voor zijn loopbaan als bakker. U zult in de toekomst zeker meer van hem gaan horen en proeven!