Alice van Aken schildert liefst dieren en mensen, vooral indianen.
Alice van Aken schildert liefst dieren en mensen, vooral indianen. Foto:

Kunst4daagse Bronckhorst van 14 t/m 17 mei 2015

Kennismaken met deelnemers rond Vorden

Bronckhorst – Dit negende jaar kunst in Bronckhorst is de Kunst10daagse een Kunst4daagse geworden waar vele kunstenaars, galeriehouders en (gelegenheid)kunstlocaties hun poorten openen voor een breed publiek. Deze week aandacht voor de schitterende (fiets)route van 24 kilometer in en rond Vorden. De locaties van de deelnemers zijn herkenbaar aan de vlag, beachvlag of banner.

Het nieuw ingerichte dorpscentrum van Vorden werd in mei 2014 feestelijk geopend. In de hoofdstraat zijn verschillende leuke winkels. Voor een hapje en een drankje zijn diverse etablissementen geopend, waar met mooi weer op een gezellig terras kan worden genoten van een pauze. De exposanten van de Kunst4daagse hebben hun (gelegenheid)ateliers geopend in en rond Vorden.

In de route worden drie molens gepasseerd. In het centrum van Vorden staat aan de Zutphenseweg korenmolen De Hoop. Deze molen is in 1850 gebouwd en is eigendom van de familie van Ark. De tweede molen in het centrum is de Hackforter Molen / Op 't Hoge. Deze stellingmolen uit 1851 is in 1943 gerestaureerd. Voor bezoekers veelal op zaterdagochtend geopend. In het buitengebied van Vorden, staat aan de Lindeseweg de achtkante beltmolen De Lindesche Molen. Deze korenmolen is gebouwd in 1890 en in 1971 gerestaureerd, voordien stond er een molen uit 1856. In het Theater onder de Molen worden voorstellingen gegeven door regionale en landelijke artiesten. 't Penseel Collectief (locatie 65) bestaat uit leerlingen van de Schildersschool Corinne Veen. Zij laten hun kleurrijke werken zien in de Dorpskerk te Vorden aan de Kerkstraat 2.
Er is een programma samengesteld met open lessen, workshops, schildersessies, een lezing en muziek. Corinne Veen: "Er is een overzichtstentoonstelling ingericht met van elk van de vijftig cursisten een werk van het afgelopen schilderseizoen, in verschillende stijlen en technieken."
Vorden staat bekend om zijn Achtkastelentocht, de zeer bekende fietsroute langs de acht kastelen. Kasteel Vorden aan de Horsterkkamp 8-14, is enkele dagen per week geopend voor publiek en is tevens deelnemer aan de Kunst4daagse (locatie 68). In restaurant het Kasteelhaantje hangt werk van Alice van Aken en kasteelvrouwe Karin de Rouw heeft in het restaurant een Brocante tentoonstelling: www.AliceArt4you.nl en www.kasteelvorden.nl.

Alle fietsroutes zijn straks te vinden in de brochure bij Weekblad Contact en staan nu al op de website, www.kunst4daagsebronckhorst.nl.