Dash dames in actie tegen Dynamo Apeldoorn
Dash dames in actie tegen Dynamo Apeldoorn Foto: Bernadet te Velthuis

De achterstand van vier punten moeten ze nog in weten te halen in twee wedstrijden

Dash dames verkleinen de kans op PD

Vorden - Zaterdag 28 maart mochten de dames van Dash in eigen hal aantreden tegen Dynamo Apeldoorn DS2. De vorige wedstrijd tegen Dynamo werd gewonnen met 1-3. Ook was de prognose voor deze wedstrijd in 't Jebbink in het voordeel van Dash. Nadat Forza Hoogland al 5 punten binnen had gesleept, zou er gevochten worden voor de volle 4-0 om de tweede plek te behouden.

De eerste set begon moeizaam. Met sterke servicedruk van de andere kant kwamen de Zwartroden al gauw op achterstand. In een mum van tijd stond het 0-7 en werd er een time-out aangevraagd. Vervolgens werden er aan de kant van de Vordenaren punten gepakt, maar kon het eigen niveau niet behaald worden. Apeldoorn trok aan het langste end en sleepten zo de eerste set binnen. De set werd beëindigd met 18-25.
Met wat wissels aan de kant van Vorden ging de tweede set van start. Door goede passes van Mandy Nijbroek kon aan het net gevarieerd worden en ging het gelijk op tussen de ploegen. Helaas werden hier en daar onnodig wat puntjes weggeven met dank aan de scheidsrechters. Tot aan de 23 punten ging het gelijk op, waar het jammer genoeg Apeldoorn was die het setpunt wist te bemachtigen. De set eindigde in 23-25.
In de derde set ging het spel door zoals in de tweede set. Dash kwam niet goed in het spel, waar Apeldoorn van profiteerde. Bij teveel eigen fouten aan de kant van Dash bleef Apeldoorn op voorsprong. Dynamo Apeldoorn had een sterke blokkering. Na een spannend einde van deze set werd de stand in deze set 24-26 gewonnen door Apeldoorn.

Helaas was het een verloren zaak voor de Zwartroden. Ze wilden de vierde set nog wel winnen, vooral omdat ze nog nooit met 4-0 hebben verloren in het seizoen. De laatste set moest gepakt worden. In het begin van de set kwam Dash weer gelijk op een achterstand. Dit wisten ze weer in te halen en zo liep de set weer gelijk op.

Ditmaal wist Dash wel door te drukken en de set binnen te slepen met 25-23.
Doordat Dash deze wedstrijd 3-1 heeft verloren, hebben ze de tweede plaats weggegeven. De kans om PD te spelen is velen malen kleiner. De achterstand van vier punten moeten ze nog in weten te halen in twee wedstrijden.

Volgende wedstrijd
Zaterdag 11 april wordt er weer een wedstrijd gespeeld in sporthal 't Jebbink. Dan gaat Dash proberen meer punten te pakken tegen de nu al kampioenen, namelijk VCV Varsseveld. De wedstrijd is weer om 17:45 uur. De Dash dames hopen op veel toeschouwers die hen de punten toejuichen.

Sociï krijgt weer eens geen grip op Voorst

De laatste set moest gepakt worden

Wichmond - Op een regenachtige herfstdag in de lente van 2015 mocht Sociï op bezoek in Voorst. Deze ploeg is voor Sociï vaak lastig te bespelen.

De gastheren pakten direct het initiatief in de wedstrijd en Sociï beperkte zich tot verdedigen. De eerste tien minuten lukte dit uitstekend, totdat Voorst zich de eerste kans creëerde. Een schot vanaf de linkerkant in de zestien werd in eerste instantie nog door keeper Henry Vreeman gestopt, maar toen Voorst een herkansing kreeg om de bal voor te geven was de kleine Van Beek daar om de bal binnen te tikken; 1-0. De 20e minuut van de wedstrijd was een cruciale. Sociï kreeg in de persoon van Roy Eulink op aangeven van Gert-Jan Loman de kans op 1-1 op een presenteerblaadje, maar eerstgenoemde vond de keeper op zijn weg. Uit de tegenaanval die daarop werd ingezet werd vervolgens de 2-0 gescoord na zeldzaam halfslachtig ingrijpen van Hans Vleemingh.
In het vervolg van de eerste helft bleef Voorst de bovenliggende partij. Sociï dacht de rust te bereiken bij een achterstand van 2-0, maar het werd uiteindelijk dubbel zo erg. Een snelle uitbraak door het centrum en een mooie volley vanaf de 11 meter zorgden voor een 4-0 ruststand. Na de rust ging het spel wat meer gelijk op. Voorst bleef weliswaar het gevaarlijkst, maar de effectiviteit was ten opzichte van de eerste helft stukken minder. Ook vond het in de afronding regelmatig Henry Vreeman op zijn pad. Ondanks dat het wedstrijdbeeld wat meer gelijkwaardig was, kon Sociï nauwelijks gevaar stichten. Gaandeweg de tweede helft werd het steeds duidelijker dat beide teams richting het einde van de wedstrijd voetbalden met de gedachten bij een warme kachel. Ondanks dat volgde er voor beide ploegen toch nog een hoogtepuntje, voor de neutrale toeschouwer zelfs twee.
In de 80e minuut was het Gert-Jan Loman die vanaf de linkerpunt van de zestien mocht aanleggen voor een vrije trap. Zijn schot ging onberispelijk strak richting de verre kruising en was onhoudbaar voor de keeper. Aan de andere kant van het veld werd een voorzet vanaf links keihard en zonder aarzeling in de kruising geschoten. De eindstand werd hierdoor bepaald op 5-1.