Verzorgingspost Groenendaal.
Verzorgingspost Groenendaal. Foto: Bernadet te Velthuis

Dash troeft Wevo'70 af in spannende vijfsetter

Vorden - Zaterdag 21 maart stond de wedstrijd tussen Wevo '70 dames 1 en Dash dames 1 op het programma. In de eerste seizoenshelft wist Wevo'70 de ongeslagen thuisstatus van Dash te doorbreken. Met een 1-3 overwinning gingen de meiden destijds terug te naar Weerselo.

Dash had dus iets goed te maken en begon sterk aan de eerste set. Door een goede servicedruk aan Vordense kant werd het de tegenstander moeilijk gemaakt. Tevens werd de pass goed verzorgd en kon er aanvallend veel gevarieerd worden. Toch wisten de meiden uit Weerselo de Vordenaren bij te blijven. Tot 22-22 ging het gelijk op, maar het waren de Rood Zwarten die het af konden maken. Met 22-25 werd de eerste set door Dash gewonnen.

In de tweede set waren de rollen omgedraaid. Dit keer was het Wevo die het voortouw nam. Aan de kant van Dash werden veel servicefouten gemaakt, waardoor de achterstand verder opliep. Trainer/coach Henk Wahl probeerde met time-outs en wat wissels de meiden weer op scherp te zetten, maar het lukte niet. De achterstand waar ze tegenaan keken kon niet meer worden ingehaald. Met 25-20 ging de set naar Wevo.

In de derde set kwam Dash weer goed uit de startblokken. De servicedruk was weer terug en blokkerend wisten ze meer te pakken. Maike van Mourik zorgde voor de nodige harde klappen aan het net waardoor de Vordenaren verder uitliepen. Aan de kant van Wevo liep het niet zoals ze hadden gehoopt. Ook maakte de scheidsrechter een aantal discutabele beslissingen waardoor de emoties wat verder opliepen. Dit resulteerde uiteindelijk in een gele kaart voor de coach van Wevo, waarvan niemand overigens goed wist waarvoor hij hem kreeg. Met 16-25 wonnen de Zwart Roden deze set overtuigend.

Dash had nog één set nodig om de winst mee naar huis te nemen. De vierde set werd er alleen niet goed gestart. Ondanks wat mooi bekeken prikballen kon Dash geen vuist maken. Al snel keken de Vordenaren tegen een 10-3 achterstand aan. Dit keer was het de Vordense kant waarbij het spel niet lekker liep. Ook in deze set vond de scheidsrechter het nodig om een gele kaart uit te delen. Dit keer was het Lian Leunk die om onbekende rede de gele kaart ontving. De set ging verloren met 25-16.

Wederom hadden de meiden van Dash het nodig om een vijfde set te spelen. De beslissende set begon dramatisch. Een sterke service van Weerselose kant zorgde voor een 6-1 achterstand. Na de nodige time-out, waarbij Henk Wahl de druk van zijn team af wist te halen, werd er weer beter gespeeld. Anouk Nijbroek zorgde ervoor dat de rollen werden omgedraaid met haar service en wist de stand weer gelijk te trekken. Met een 7-8 voorsprong wisselden de teams van kant. Het bleef gelijk op gaan in de beslissende set. Met stalen zenuwen werd er gevochten voor het laatste wedstrijdpunt. Met 12-15 lukte het Dash om de setwinst te behalen.
Dankzij de 2-3 overwinning van de Vordenaren mogen zij 3 punten bijschrijven op hun totaal.

Het einde van het seizoen nadert en de spanning loopt op. De directe concurrentie pakte één punt meer op deze speeldag. Nu moet Dash de tweede plek delen met Forza Hoogland. Met nog een zwaar programma voor de boeg zal Dash tot het uiterste moeten gaan om de tweede plek vast te houden.