Vorden 4 met de nieuwe tassen en sweaters van Suncenter Leuvenheim
Vorden 4 met de nieuwe tassen en sweaters van Suncenter Leuvenheim Foto: Bernadet te Velthuis

Vorden 4 ontvangt tassen en sweaters van Suncenter Leuvenheim

Vorden - Afgelopen zondag heeft Vorden 4 van haar sponsor Suncenter Leuvenheim prachtige sweaters en voetbaltassen gekregen.

Onderweg naar de wedstrijd tegen Ellecom werd er een foto gemaakt bij het bedrijf in Leuvenheim en kregen beide eigenaren een bos bloemen als bedankje voor deze geste. Het werd door het 4de goed in ontvangst genomen en als klap op de vuurpijl werd er ook nog eens gewonnen bij koploper EDS 2.

Vorden 1 neemt revanche op AZC

Vorden - Met een 3-2 overwinning op AZC heeft Vorden 1 in een prachtig voetbalgevecht revanche genomen op de Zutphense ploeg. Op de 9de speeldag verloor een half jaar geleden het 1e elftal voor de eerste keer dit seizoen met 2-1, maar nu werd er na een 0-2 achterstand met 3-2 gewonnen van de nummer drie van de competitie.

De gele rookpluimen van de door de sfeercommissie 'Vorden-Fanatics' afgestoken rookpotten dwarrelden nog lichtelijk over het Sportpark 't Grote Veld alvorens geheel in het niets te verdwijnen boven de dennen en de rode glijbaan van het nabij gelegen zwembad, toen Vorden 1 al tegen een 0-1 achterstand aan keek. Een vrije trap vanaf ongeveer 20 meter werd aan de linkerkant van het 16-metergebied laag ingebracht door AZC. Doelman Robin Verstege stond aan de grond genageld en moest lijdzaam toezien hoe de bal al stuiterend in de verre hoek verdween. Maar de schrik van de ruim 500 toeschouwers zou nog groter worden, want nog geen 5 minuten later stond het zelfs 0-2 toen een vrije trap van de rechterkant goed en strak werd ingebracht en vanaf 12 meter ongehinderd werd binnen gekopt.

Wat volgde was een waar voetbalgevecht waarbij AZC haar geliefde spel kon spelen door met enorme duelkracht, veel fysiek en van bijbehorende blessures faken tot de bal steeds wegschieten, kon hanteren en Vorden dus met dit gevecht mee moest om te zorgen dat de wedstrijd weer in handen kwam. Binnen 10 minuten stond het alweer gelijk en ook dat had niemand verwacht!
Eerst was het Gijs van der Veen die een inworp mooi op het bovenbeen controleerde en daarna in de draai prachtig raak schoot. Daarna was het Erik Oldenhave die een vrije trap vanaf links indraaide en Stefan Eggink met de keeper van AZC een luchtduel liet aangaan. De terugspringende bal werd door Rick Schröer, die met de rug naar het doel stond, fraai met een omhaal raak geschoten: 2-2.

De wedstrijd kon weer opnieuw beginnen en wat volgde was een zeer sterke fase van het 1e elftal. Met een enorme drive, duelkracht, technisch vermogen om toch steeds in balbezit te blijven en met de absolute wil om te winnen werd AZC aangepakt en symptomatisch hiervoor was de 24ste minuut. De stevig gebouwde spits en één van de vaste waardes van AZC, Havenaar, zocht in de eerste 20 minuten constant het duel op met Stefan Eggink en Stefan ging de strijd aan. Met een gehavend bovenbeen en zijn lijf vol met kneuzingen werd de angel uit het AZC-spel gehaald en liet hij zich in de 25e minuut wisselen en behaalde aanvoerder Stefan Eggink zijn persoonlijke triomf.

Een andere uitblinker aan Vordense zijde was aanvaller Koen Oosterhuis. Normaal gesproken houden ietwat frêle voetballers niet van hobbelige velden en tegenstanders die heel veel fysiek erin gooien, maar Koen is daarop een uitzondering. Met zijn uithoudingsvermogen, slimme lichamelijke duels en enorme bewegelijkheid en coördinatie was hij deze middag constant dreigend en 9 van de 10 keer bij een aanval van Vorden betrokken. Vlak voor rust leek hij zijn beloning te krijgen, maar een prachtige actie aan de linkerkant werd besloten met een goed schot volop in de loop, maar de bal rolde net voorlangs.

Na de rust bleef het voetbalgevecht voort duren en uiteindelijk kwam ook in een dergelijke wedstrijd toch weer Vorden 1 als winnaar uit de strijd, want in de 75e minuut benutte Rick Schröer een penalty, toegekend door de uitstekende scheidsrechter uit Hellendoorn nadat Frank Hiddink onreglementair uit evenwicht was gebracht. Vorden 1 behaalde alweer haar 15e overwinning en staat met 46 punten uit 18 wedstrijden nog steeds soeverein aan kop in 3C.
Komende zondag 29 maart speelt men uit tegen WVV uit Hengevelde en in het paasweekend volgt op zaterdag 4 april de inhaalwedstrijd thuis tegen Doetinchem en op 2e paasdag de topper tegen RKZVC in Zieuwent.