Leerlingen druk met schooldamtoernooi
Leerlingen druk met schooldamtoernooi Foto: Bernadet te Velthuis

Dammers basisschool De Garve veroveren plaats in halve finale NK

Wichmond - De welpen en pupillen van basisschool De Garve zijn weer een ronde verder. Zaterdag 28 februari wonnen de welpen Chiem, Maurick, Rens en Stefan eerst een voetbalwedstrijd in Doetinchem. In de 'winning mood' reden ze meteen door naar Harderwijk om mee te doen aan het schooldamtoernooi voor het Gelders Kampioenschap.

Het is niet wetenschappelijk bewezen, maar het lijkt erop dat je na eerst een fysieke prestatie geleverd te hebben, nog beter presteert.
Het lukte deze jongens namelijk om een beker mee naar huis te nemen, want ze eindigden op de derde plaats.

De pupillen Beerend, Duco, Lowie, Margot en Niels deden het ook erg goed. Zij moesten spelen in Putten en behaalden hier de elfde plaats van Gelderland.

Door deze knappe prestaties veroverden beiden teams een plaats in de halve finale om het Nederlands Kampioenschap. Deze halve finale zal op 11 april gespeeld worden.

Vanaf januari krijgen de kinderen elke vrijdagmiddag, tijdens hun lunchpauze, een extra training van de plaatselijke dammer Henk Klein Kranenbarg. Hiermee hopen de kinderen een mooie plaats te bereiken in de volgende ronde.