Twee leden van het MHG team: Reind Krijt en Eefje Engelen
Twee leden van het MHG team: Reind Krijt en Eefje Engelen Foto: Bernadet te Velthuis

RopaRun team verzorgt massages
tijdens Achtkastelenloop

Vorden - Tijdens de Achtkastelenloop op 1 maart in Vorden kunt u zich voor 10 euro (voor het goede doel) laten masseren door het RopaRun team 'Met 't Hart Gelopen'. De RopaRun is een estafetteloop van ruim 500 kilometer van Parijs naar Rotterdam waarbij teams een sportieve prestatie leveren om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. Het team MHG (181) is een van de ruim 300 deelnemende teams waarbij de deelnemers hun betrokkenheid bij mensen met kanker onderstrepen.

Enkele leden/fysiotherapeuten geven op zondag 1 maart massages voor de deelnemers aan het Vordense loopevenement. Tussen 10.00 uur en 15.30 uur kunnen de mensen terecht voor een activerende of herstellende massage. Twee leden van het team zijn Eefje Engelen en Reind Krijt. "In totaal zijn we met een team van 24 personen: 10 hardlopers, 4 fietsers en een groep begeleiders.

Zelf ben ik één van de twee fysio´s tijdens de RopaRun en zal de vermoeide benen met een massage herstellen tijdens de loop." vertelt Eefje, zelf fysiotherapeute bij Jansen van den Berg te Vorden. In totaal zullen er 3 – 4 masseurs aanwezig zijn.

Reind Krijt, die meedoet als hardloper, vult aan: "Ons doel is om zoveel mogelijk geld op te halen voor mensen met kanker. We willen dit doen door een tegenprestatie te leveren in plaats van gewoon geld op te halen.

Eén van de initiatieven is het geven van massages tijdens de Achtkastelenloop. Daarnaast zullen we ook Achtkastelenwijn verkopen met medewerking van Wijnhandel Smit uit Vorden voor extra opbrengsten. En speciaal voor de hardlopers hebben we met Schmidt Medica afspraken kunnen maken over de verkoop van sportkousen."

De opbrengst van de massages en de verkoop van de producten komt ten goede aan de RopaRun.
Steun het goede doel voor 10 euro en geniet van een professionele massage in de sporthal 't Jebbink te Vorden. En geniet daarna van een heerlijke fles wijn.