Hanzesport organiseert NED-Fire &
Security Achtkastelenloop Vorden

Vorden - Op zondag 1 maart staat de Achtkastelenloop weer op het programma. Dit keer is het Zutphense bedrijf Ned Fire & Security de hoofdsponsor van dit jaarlijks terugkerende loopevenement. Ook Running Center Zutphen en Mazda Lenselink doen een flinke duit in de sponsorpot. De organisatie is in handen van atletiekvereniging Hanzesport.

De afstanden zijn 10, 21,1 en 30 kilometer. De laatste jaren is het aantal deelnemers spectaculair gegroeid tot boven de 1000. Veel lopers kiezen dit, ook nu weer als 'leukste loop van Nederland' gekwalificeerde loopspektakel, uit als de opmaat voor de marathons van Rotterdam of Enschede. Ook vanwege het mooie parcours door het prachtige Achterhoekse coulisselandschap is de loop erg in trek.

Met 't Hart Gelopen
Dit keer presenteert zich tijdens het evenement ook het Vordense RopaRunteam 'Met t' Hart Gelopen'. Voor het goede doel, waarvoor het team zich inzet (palliatieve zorg voor kankerpatiƫnten), kunnen de deelnemers zich voor 10 euro laten masseren. Daarnaast kan een tas met producten van Vordense ondernemers voor dit doel worden gekocht.

Inschrijving en informatie
Wedstrijdleider Jan Rood verwacht ook dit jaar meer dan 1000 deelnemers. Het aantal voorinschrijvingen is met 500 hoger dan ooit. De start is voor alle afstanden om 12.15 uur bij Sporthal 't Jebbink, Het Jebbink 13, Vorden. De tijd wordt geregistreerd met de championchip. Na afloop ontvangt men een 'kastelenfoto' als aandenken. Voorinschrijving is mogelijk tot 23 februari via www.inschrijven.nl of www.hanzesport.nl.Na-inschrijving vanaf 10.00 uur in de sporthal.


Info: Jan Rood (0570-541809).