Dash Dames met trainer en 'Abraham' Henk Wahl
Dash Dames met trainer en 'Abraham' Henk Wahl Foto: Bernadet te Velthuis

Dash stijgt naar een tweede plaats in
de tweede divisie B

Vorden - Na de 50e verjaardag van trainer Henk Wahl te hebben gevierd op vrijdag 13 februari, stond zaterdag 14 februari de wedstrijd tegen HSC Hierden op het programma. De eerste ontmoeting in Hierden werd gewonnen met 4-0. Ondanks dat het een wedstrijd tegen de hekkensluiter was, was het motto van de rood zwarten plezier maken, maar ook druk blijven zetten zodat HSC niet aan spelen toe zou komen.

De eerste set is normaal gesproken de set waarin Dash goed start aan de wedstrijd. Maar op Valentijnsdag was dit een set waarin wisselvallig gespeeld werd. Er waren goede momenten met servesseries, die afgewisseld werden met veel eigen fouten.
Uiteindelijk heeft het doorzettingsvermogen en de vechtlust ervoor gezorgd dat deze eerste set toch binnengehaald werd met 25-22.

Het sterke einde van de eerste set werd doorgezet naar de tweede set. Een erg goede libero, Mandy Nijbroek, die ook nog eens in de servicepass werd opgezocht, zorgde er keer op keer voor dat de bal netjes bij de spelverdeling terecht kwam. Zo kon iedereen aangespeeld worden en ook aan spelen toekomen. De tweede set werd dan ook ruim gewonnen met 25-12.

Ook in de derde set werd er druk gezet en werden de eigen fouten geminimaliseerd. Spelverdeelster Lian Leunk was op vakantie deze wedstrijd, waardoor Maaike Draaijer uit dames 2 aan de wedstrijdselectie was toegevoegd. Ook zij kon in deze derde set haar steentje bijdragen. Dit resulteerde erin dat ook de derde set gewonnen werd door de Vordense dames met een setstand van 25-18.

De vierde set werd er slap begonnen, de winst was al binnen en in het spelbeeld leek het wel alsof de dames uit het Achtkastelendorp dit voldoende vonden. Tot de 10 ging de set aardig gelijk op.
Helaas viel de servicedruk weg en kwam HSC aan volleyballen toe. Dit resulteerde in een flinke achterstand voor de rood zwarten, namelijk 14-20!

Nadat een aantal wissels aan de Vordense kant plaats hadden gevonden werd de achterstand weer bijgehaald door een erg sterk spelende Ilona Kortstee met haar serviceserie. Er werd weer als team gespeeld en er werd hard gevochten voor elke bal. Na een spannend einde, waarin elk punt met veel enthousiasme werd gevierd, werd de set binnengehaald door Dash met 27-25.

Het motto: plezier maken, maar ook druk blijven zetten

Zaterdag 21 februari staat een vrije zaterdag gepland. Op 28 februari mogen de dames om 17.00 uur weer flink aan de bak tegen De Babbel/SSS in Barneveld. De vorige wedstrijd werd met 3-2 gewonnen door de Vordenaren. Dit belooft dus een spannende wedstrijd te worden. Hopelijk tot dan!