Martin (links) en Roy bij hun 'prijzenregen'.
Martin (links) en Roy bij hun 'prijzenregen'. Foto: Bernadet te Velthuis

Prijzenregen voor Roy en Martin tijdens NK koude klassen

Vorden - Van maandag 9 tot en met woensdag 11 februari 2015 vond de 8ste editie van Horeca EvenTT plaats. Horeca EvenTT is een jaarlijks terugkerende vakbeurs en heeft een vaste positie op de nationale horecabeursagenda. Roy Eijkelkamp uit Vorden gooide daar hoge ogen.

De organisatie is verheugd dat naast drie dagen kookwedstrijden ook de andere wedstrijden, zoals de Gastvrijheidswedstrijden voor Hotelscholen en de diverse klassen bij de koude wedstrijden, zeer in de belangstelling van de deelnemers stonden.

Deskundige jury
Zo waren er op de dinsdag ruim vijftig inzendingen in de showklasse die door een deskundige jury van sterrenchefs beoordeeld werden.
Na de nodige voorbereidingen was het dinsdag 10 februari dan zover. In alle vroegte werd er vertrokken naar Assen, waar het nodige werk verzet moest worden om de showtafels in te richten.

Inschrijving koude klassen
Roy Eijkelkamp, souschef van de Bokkedoorns in Haarlem en Martin Ruisaard, chef van de Fuik in Aalst hadden zich ingeschreven voor de verschillende klasse 's: o.a. koude vleesschotel, koude visschotel, Assiette klasse en de patisserie.
Voor degene die hier niet vertrouwd mee zijn: deze wedstrijden hebben niets te maken met een koude schotel die men in een restaurant zou bestellen.

Kunstwerken
Het zijn kunstwerkjes waarin de deelnemers zoveel mogelijk technieken moeten laten zien. Bij deze kunstwerken zijn een aantal factoren van groot belang, waaronder de: opmaak, kleur, grote van de verschillende items en het servies.

Prijzenregen
Roy en Martin hebben in de koude klassen maar liefst 10 prijzen in de wacht weten te slepen: 3x een goud, 3x zilver, 3x brons en 1x een ereprijs.


Voor meer informatie over dit horeca event, kijk op:
www.horecaeventt.nl