Ferry de Groot met André van Duin in de ‘Dik Voormekaar Show’.
Ferry de Groot met André van Duin in de ‘Dik Voormekaar Show’. Foto: Liesbeth Oukes

Ferry de Groot vertelt in Vorden

Vorden/Linde - Radioprogrammamaker, radioregisseur en journalist Ferry de Groot komt naar Vorden voor een eenmalig optreden in Café 't Proathuus aan de Lindeseweg 23 in het buurtschap Linde. Hij geniet landelijke bekendheid van de 'Dik Voormekaar Show' die hij maakte met André van Duin bij de NCRV radio en als Chef Sport Radio bij de NOS. Zaterdagavond 31 januari, aanvang 20.00 uur.

Ferry de Groot (1948, Amsterdam) is een Nederlands journalist, radioprogrammamaker en radioregisseur. In 1971 startte hij als technicus bij de zeezender Radio Noordzee Internationaal. Als presentator is hij onder meer bekend van 'De Dik Voormekaar' show, waar hij de rol van Meneer de Groot vervulde. Luisteraars weten het vast nog: "Hallo fans..." Dit programma, wat overigens startte als 'Abominabele Top 2000', maakte hij met André van Duin. Vanaf 2 februari 1974 schoof het programma naar de NCRV op Hilversum 3. Het waren legendarische programma's waar miljoenen mensen op zaterdagmiddag naar luisterden. In 1980 ging Ferry de Groot naar de NOS, werd in 1985 regisseur/eindredacteur voor het radioprogramma 'Langs de Lijn' en vanaf 1990 chef sport. In de jaren negentig werkte De Groot als adjunct-hoofdredacteur bij NOS Radio.

Vanwege zijn grote belangstelling voor de 'Ronde van Frankrijk' reisde hij vanaf 1988 met de verslaggevers mee naar Frankrijk. In 2007 was De Groot voor het laatst chef d'équipe van het Radio 1-programma 'Radio Tour de France'. In Café 't Proathuus gaat Ferry verhalen vertellen over zijn tijd met André van Duin en hoe de 'Dik Voormekaar Show' gemaakt werd. Daarnaast vertelt hij over zijn carrière bij sport radio. Als regisseur organiseerde hij talloze uitzendingen van 'Radio Tour de France' en hij zal een inkijkje geven van het tot stand komen van radio uitzendingen van die omvang. Het optreden van Ferry de Groot in het café is bijzonder en eenmalig, hij deed dit nooit eerder. Met de gortdroge verteltrant van Meneer de Groot zal het ongetwijfeld een hilarische en humoristische avond worden.