Een actieshot van de wedstrijd afgelopen zaterdag.
Een actieshot van de wedstrijd afgelopen zaterdag. Foto: Gerwin Nijkamp

Volleybalsters van Dash nemen revanche op Orion D2

Vorden - Afgelopen zaterdag, 24 januari, stond er weer een Gelderse derby op het programma. De Vordense dames ontvingen in sporthal 't Jebbink de meiden van Orion D2. In de eerste ontmoeting, aan het begin van het seizoen, wonnen de Doetinchemse dames met 3-1. Op de ranglijst staan beide teams dicht bij elkaar. Het beloofde dus een spannende wedstrijd te worden.

In de eerste set ging het redelijk gelijk op. Er werd aan Vordense kant goed gepassed, waardoor de speelsters aan het net hun punten konden maken. Ook de dames van Orion konden hun punten binnen halen. Aan het eind van de set nam Dash het voortouw. Door onder andere een giga kill-blok van Carlijn Berendsen werd de set met 25-18 binnen gehaald.

Vol goede moed gingen de zwart-roden van start in de tweede set. Helaas konden ze de spirit van de eerste set niet vasthouden. Na een goede start, zwakte het Vordense team wat af. Waar de passes in de eerste set heel goed kwamen, werd dat nu wat minder. De Doetinchemmers maakten hier dankbaar gebruik van en wonnen de tweede set met 25-18.

De derde set was erg spannend. In het begin van de set nam Orion een voorsprong waar de Vordenaren de hele set tegenaan keken. Pas aan het eind van de set waren het de zwart-roden die in opmars kwamen. Door een serveserie van Debbie van de Vlekkert kwam Dash weer op gelijke hoogte. Bij een stand van 26-27 was het Orion die de set binnen haalde. Met 26-28 op het telbord stond het 2-1 in het voordeel van Orion.

De Vordenaren wisten dat het in deze set moest gebeuren. Om de winst nog in eigen huis te houden, moest deze vierde set gewonnen worden. Vol vertrouwen werd er begonnen. De hele set stonden de Vordenaren op voorsprong, maar de meiden van Orion beten zich vast in de wedstrijd en knokten zich terug. De Vordenaren wisten net op tijd de 25 punten te behalen (25-23).

De vijfde en beslissende set was het Orion die het eerst bij de 8 punten waren. Met 8-6 op het scorebord werd er van kant gewisseld. De hele wedstrijd waren de meiden aan elkaar gewaagd. Zo ook de laatste set. Dankzij een mooie actie van Carlijn Berendsen en goed spel van het gehele team won Dash de vijfde set met 19-17 en daarmee de wedstrijd! Met 3-2 waren het ditmaal de dames van Dash die het sterkste waren.

Vordense formatie wint met 3-2 van Doetinchemmers

Volgende week gaat Dash naar Hoogland, hier spelen ze tegen de Dames 1 van Forza Hoogland. Dash speelde eerder tegen dit team in de eerste helft op 24 oktober. De dames uit Vorden hebben toen met 4-0 gewonnen en hierdoor 5 punten gepakt. Daardoor zijn ze uiteraard gemotiveerd om deze stand vast te houden. De wedstrijd zal om 17.00 uur van start gaan.