Joop Cornelis laat zijn Mercedes onderhouden bij Autobedrijf Groot Jebbink.
Joop Cornelis laat zijn Mercedes onderhouden bij Autobedrijf Groot Jebbink. Foto: Gerwin Nijkamp

Mercedes importeur legt Autobedrijf Groot Jebbink onder loep

Vordenaar Joop Cornelis uitgenodigd door Autoweek voor bijzondere actie

Vorden - Hij is maar wat gek met zijn Mercedes-Benz E 320 CDI. De Vordense ondernemer Joop Cornelis is zo'n 40.000 kilometer per jaar onderweg met zijn auto en fervent liefhebber van het Duitse merk. Hij aarzelde geen moment toen hij in Autoweek een oproep las voor een bijzondere actie in samenwerking met de Mercedes-Benz Nederland.

Het autoblad zocht Mercedes-rijders die hun auto niet door de dealer, maar door een onafhankelijk autobedrijf laten onderhouden. En daaraan voldoet Joop Cornelis, want hij is al bijna 20 jaar klant bij Autobedrijf Groot Jebbink. "Ik ben precies en nauwkeurig met het onderhoud aan mijn auto. Toen ik de Mercedes kocht als jonge occasion, reed hij als een nieuwe en dat gevoel wil ik zo lang mogelijk vasthouden." De Vordense ondernemer meldde zich aan en werd geselecteerd als één van de drie deelnemers. Het betekende automatisch dat Mercedes-Benz zijn laatste onderhoudsfactuur zou betalen. "Veel leuker was het dagvullende programma op het hoofdkantoor van Mercedes-Benz Nederland in Utrecht. In de showroom met alle exclusieve modellen voelde ik me toch wel een beetje als een kind in de snoepwinkel."

Uitgebreide technische keuring
Het belangrijkste gedeelte van het programma vormde een uitgebreide technische keuring. De technisch expert van Mercedes-Benz Nederland beoordeelde de algehele staat van Cornelis' zilvergrijze E-klasse, de kwaliteit van de uitgevoerde onderhoudsbeurt, en de hoogte en samenstelling van de bijbehorende factuur. Dit betekende automatisch dat de werkwijze van Autobedrijf Groot Jebbink onder de loep werd gelegd. De Mercedes werd onderworpen aan een strenge inspectie, met een positief eindoordeel voor het vakmanschap van het Vordense garagebedrijf. "De expert van Mercedes concludeerde dat op de staat van onderhoud helemaal niets was aan te merken. De auto verkeert nog altijd in topconditie", vertelt Joop Cornelis. Punt van discussie vormde de remvloeistof. "Mercedes schrijft voor om het te vernieuwen bij de huidige kilometerstand, maar bij Groot Jebbink hebben ze de remvloeistof na controle goed bevonden en daarom niet vernieuwd. Een keuze waar ik achter sta."

'Mercedes in goede handen'
De factuur van het Vordense garagebedrijf kon ook de goedkeuring wegdragen op het Mercedes hoofdkantoor. "Bij de dealer had men een half uur minder werk gehad, maar daar staat dan weer een hoger uurtarief tegenover", weet de Mercedes-liefhebber. "Mijn auto laten onderhouden bij de dealer heeft voor mij geen meerwaarde. Mijn Mercedes is bij Groot Jebbink in goede handen, dat is wel gebleken bij de inspectie. En ze zitten om de hoek. Ik heb een drukke agenda en dan is het heel prettig als je voor het onderhoud in je eigen dorp terecht kunt."

'Goede beoordeling is bevestiging dat we werken op dealerniveau'
Jan Groot Jebbink, eigenaar van het familiebedrijf aan de Rondweg, ziet in de goede beoordeling van Mercedes-Benz Nederland de bevestiging dat het autobedrijf in staat is om te werken aan alle merken auto's. "We willen op dealerniveau werken tegen een vrien-delijker prijs. Getuige het artikel en de video van Autoweek slagen we in die opzet; ook bij een technisch complexe auto als de Mercedes van de heer Cornelis. Een prettige constatering en een compliment waard aan het complete monteursteam."