Ontmoeting & Dagbesteding voor senioren bij Stichting Welzijn Vorden

Vorden - Ontmoeting en Dagbesteding organiseert overdag activiteiten voor zelfstandig wonende senioren in Vorden e.o. Een mogelijkheid voor senioren om met anderen aan een gevarieerd programma deel te nemen.

Dit voorkomt sociaal isolement en er is veel begeleiding en aandacht van de vrijwilligers voor iedere deelnemer. Het streven is naar een groepsgrootte van 12-14 deelnemers en de locatie is de SOOS in het Kulturhus het Dorpscentrum. Door het bezoeken van de dagbesteding kunnen senioren langer zelfstandig blijven wonen, daardoor de regie over hun eigen leven voeren, deelnemen aan de maatschappij en wordt hun thuissituatie ondersteund. Dagbesteding is ook voor partners en familie of verzorgenden vaak een goede oplossing om meer tijd voor zichzelf te kunnen nemen.

Programma en kosten
De dagindeling biedt een vaste structuur. Daarnaast is er voldoende ruimte voor eigen inbreng van de deelnemers. Er zal gestart worden met een vaste dag in de week, dus 2 dagdelen per week. De kosten bedragen €15,- per dag, inclusief warme maaltijd.

Tevens is men op zoek naar enthousiaste vrijwilligers, die affiniteit hebben met deze doelgroep en die deze activiteit als een uitdaging zien. Voor vragen, informatie en aanmelding: sociaal consulent Wilma Berns: T: 0575 553405 of 06-20712125 of email: w.berns@bronckhorst.nl.