Jaarvergadering PCOB afdeling Vorden en omstreken

Vorden - De PCOB afdeling Vorden en omstreken hield donderdagmiddag een goedbezochte jaarvergadering. Voorzitter Fred Midden hield en nieuwjaarstoespraak en benadrukte de vele veranderingen die in 2015 op ons afkomen. Toch moet men zelf de regie voeren en omzien naar elkaar, waarbij ze goed gebruik maken van de diensten van de overlegorganen Seniorenconvent en landelijk de CSO. Hierna ging hij voor in gebed.

Echtpaar Koppelaar uit Lochem werd welkom geheten als nieuwe leden. Een actieve mevrouw vond dat er in het vervolg een agenda voor zo'n ledenvergadering moet zijn en dat de leden kennis moeten dragen van Statuten en Huishoudelijk Reglement. Dit werd door de voorzitter toegezegd.

Ledenaantal
Hierna volgde het jaarverslag van secretaris Egbert Markerink. Het ledental is vrijwel stabiel gebleven, in 2014 gedaald van 184 naar 180 leden, ondanks 6 nieuwe leden. Er is nu één bestuursvacature, door het vertrek van mevrouw Annie Meijer, en in april komt er nog één vrij door het terugtreden voorzitter Fred Midden.

Financieel overzicht
Hierna volgde het financieel overzicht van Henk Reerink. Een gunstig overzicht met een batig saldo van ruim € 700,-; daardoor kan de contributie voor dit jaar gelijk blijven. De kascontrolecommissie, Johan Luiten (Lochem) en David de Jong, waren akkoord met de financiële administratie. Als opvolger van David de Jong werd benoemd Arie van Voskuilen.

Hierna was het woord aan Gerard Wesselink, de Vrijwillig Ouderen Adviseur of beter gezegd Belangenbehartiger. Hij gaf de aanwezigen een groot aantal tips mee voor belastingen, toeslagen en ziektekosten- verzekeringen. Ton Knevel van de Programma commissie bracht het voorjaarsuitstapje ter sprake. Op 22 mei 's middags zal een bezoek worden gebracht aan de glasblazerij te Laren ( Gld.) met een afsluitend maaltijd in Lochem.

Duo 'Time 2 Play'
Hierna was het optreden van het duo 'Time 2 Play' uit Ruurlo, bestaande uit bestuurslid Ton Knevel (zanger) en Hugo Post (keyboard). Zij brachten liederen uit de jaren zestig ten gehore en een aantal meezingliedjes. Deze geslaagde jaarvergadering werd afgesloten met de bekende en goed verzorgde koffietafel van het Dorpscentrum.

Stabiel ledenaantal en contributie blijft gelijk