Speciaal voor de minibeurs is de zaal van De Herberg in zonnige sferen gehuld.
Speciaal voor de minibeurs is de zaal van De Herberg in zonnige sferen gehuld. Foto:

Dromen van zonnige oorden in De Herberg

Vorden - Henry en Riet Beute zitten met een kopje koffie en een stapeltje vakantiebrochures aan tafel bij café restaurant De Herberg. Het echtpaar is vrijdag 23 januari naar de vakantiebeurs gekomen die dit jaar voor het eerst werd gehouden.

Reisadviseur Hilde Hissink organiseerde de minibeurs samen met De Herberg. Vijftien reisbureau's en verkeersbureaus stonden met hun kramen in de feestzaal van De Herberg opgesteld. Henry en Riet zijn twee van de ruim honderd bezoekers die de beurs vrijdag tussen 16.00 en 22.00 uur trok. "Vorige week waren we op de vakantiebeurs in Utrecht, nou dan is het hier een stuk rustiger", lacht Henry. De twee vinden het wel prettig dat het niet zo'n massaal evenement is en dat ze zich op hun gemak kunnen laten adviseren, een kopje koffie kunnen drinken en de folders doorbladeren. Voor Henry en Riet is na hun pensionering een tijd van genieten aangebroken en daar zoekt het stel voor dit voorjaar een passende reis bij. Riet: "Straks willen we de presentatie over Indonesië ook nog even zien". Inderdaad, achterin de zaal worden presentaties gehouden over Thailand en Indonesië.

Hilde Hissink bemiddelt als reisadviseur bij verre reizen maar biedt ook veel korte tripjes aan, zoals een stedentrip. "Mensen vinden het fijn dat ik alles voor hen regel. Ik ga zelfs mee op reis, vinden ze een prettig idee. Er is een grote groep gepensioneerden die alleen is komen te staan en best nog op vakantie zou willen maar dat zo gauw niet meer durft. Ik vind het leuk om bij hen langs te gaan en hen een handje te helpen", legt de reisbemiddelaar uit.

Anita Wilgenhof is niet alleenstaand en ook niet gepensioneerd maar heeft al wel eens een reis geboekt via Hilde. "Ik boek zelf veel via internet maar als het om een wat grotere reizen gaat, is het fijn als alles voor je geregeld wordt." Anita heeft een paar campingfolders in haar hand want naast verre reizen worden er ook vakanties dichtbij aangeboden op de beurs. Ze is voor komende zomer op zoek naar een vakantie voor het hele gezin. Gezellig staat ze even later te keuvelen met een kopje koffie aan een van de statafels. Ook Hannie Hendriksen van De Herberg is tevreden. "Het is niet iets waaraan we verdienen maar wel heel leuk om samen op te pakken. Koffie en gebakjes hebben we gesponsord gekregen en zo helpen we elkaar allemaal een beetje.

Hilde kijkt tevreden terug op de beurs. "Ik heb de bezoekers een enquête laten invullen en daarop geven de meesten aan tevreden te zijn maar het evenement ook voor herhaling vatbaar vinden."