Long Distance Call in De Rotonde

Vorden - De Zwitserse band Long Distance Call speelt op 24 januari in Grand bistro de Rotonde. In de gelederen onder andere drummer Maarten Graaskamp.

Eind 2007 verliet fysiotherapeut en drummer Maarten Graaskamp het Achterhoekse Vorden voor het mooie en schone 'vooralpenlandschap' van Luzern (Zwitserland). Voordat hij ging was hij in een aantal bands actief, de laatste band heette Framed en speelde hoofdzakelijk blues.

Al snel vond hij nieuwe muziekcollega's in het Luzerner muziekcircuit tijdens jamsessions. Sindsdien heeft hij in tal van projecten kunnen optreden, met Amerikanen, Italianen, Duitsers, veel Zwitsers en ook een boel Nederlanders.

Met Stef Woestenenk, Han Thie en Henk Buitink, aangevuld met Derrick Feole op sax ontstond Long Distance Call, een coole bluesgroep. Een paar keer per jaar reisde hij naar Nederland voor enkele gigs of de Hollanders reisden af naar de Alpen voor zeer spontane optredens, want veel tijd om te oefenen was er meestal niet. Het repertoire werd per e-mail afgesproken en via Dropbox ge-uploaded..

In Luzern is Maarten zo gesetteld dat er nu een compleet Zwitserse band samengesteld is en heel uniek naar Nederland zal komen op 23,24 en 25 Januari. Totaal naar Long Distance Call style, zeer spontaan en met ontzettend veel 'Spielfreude'!