De midwinterhoornblazers waren ook aanwezig.
De midwinterhoornblazers waren ook aanwezig.

24e editie van wandelevenement Wildenborch

Winterwandeling telt 545 deelnemers

Vorden - De wandelroutes waren afwisselend. Het weer was perfect en het sonore geluid van de midwinterhoorns gaf de 24e editie van de Winterwandeling van Stichting Kapel De Wildenborch zondag 4 januari vanaf de Wildenborchse Kapel een extra dimensie.

Ze bergen hun midwinterhoorns deze week weer op. Immers naar goede traditie mag er tot en met Driekoningen (6 januari) geblazen worden. Maar zondag tijdens de Winterwandeling beoefenden ze nog een keer hun grote hobby: de tien midwinterhoornblazers van de Reurlse Midwinterhoarnblaozers en zes leden van Midwinterhoorn Blaozers uit Geesteren.

Er namen zondag 545 wandelaars aan de Winterwandeling deel. Ze hadden de keuze uit twee afstanden: zeven en veertien kilometer. Onderweg werden de wandelaars getrakteerd om erwtensoep, chocolademelk of glühwein.

De glühwein had een wel heel bijzondere 'afdronk'. Met dank aan medeorganisator Reinier Klein Brinke. Zaterdag had Klein Brinke menige sinaasappel van kruidnagels voorzien. De sinaasappel roerde hij door de pan zodat het sap met de daarin de kruidnagel aan de warme glühwein werd toegevoegd. En dat leverde een verrassende lekkere smaak op, zo vonden talloze wandelaars.

Waren de wandelpaden grotendeels in de Belten goed begaanbaar. Op een klein traject in wandeling die over landgoed Melder voerde ontkwamen de wandelaars niet aan wat 'drek' aan hun schoenen of laarzen.

Rond het voormalige boswachtershuis Het Bleekhuis was het ploeteren geblazen door de diepe sporen in de zandweg. Natuurlijk mochten de wandelaars zelf ook hun lippen aan de 'happe' (mondstuk) zetten. Verrassend was dat sommigen de 'olde roop' perfect lieten horen.