Het team Mulle Vulle is winnaar van het Velocitas zaalvoetbaltoernooi.
Het team Mulle Vulle is winnaar van het Velocitas zaalvoetbaltoernooi. Foto:

Zaalvoetballers winnen finale Velocitastoernooi van team Lubron

Team Mulle Vulle kampioen van Vorden

Vorden - Afgelopen weekend werd er in sporthal 't Jebbink een zaalvoetbaltoernooi gehouden met als inzet het kampioenschap van Vorden. Dit toernooi wordt al circa 30 jaar georganiseerd door Velocitas. Het team Mulle Vulle werd kampioen door in de finale met penalty's te winnen van team Lubron.

Zaterdag werden de wedstrijden in de poulefase afgewerkt. In vier poules streden vier teams voor de eerste twee plaatsen. Deze gaven namelijk het recht om zondagmiddag in de winnaarspoule uit te komen. Wat voor veel teams toch wel de doelstelling was.

In de strijd om de derde en vierde plek was het de ervaring van de oude garde van Dreamteam wat de doorslag gaf tegen de debutanten PC Hoaks. De verliezersbokaal ging na een spannende wedstrijd tussen Basteom en Broadworst United naar Basteom die won met 2-0.

In de middag waren de poulewedstrijden in de winnaarsronde. Mulle Vulle en Lubron eindige allebei met 9 punten bovenaan in hun winnaars poule. De andere halve finale teams waren Appie United en Oldenhave. In de eerste halve finale tussen Lubron en Appie United was Lubron de bovenliggende partij. Al snel stond het 1-0 door een penalty genomen door Sam Abbink. Appie United kwam echter terug op een 1-1 door 4 seconden voor tijd te scoren. De penalty's bewezen dat Lubron beter was en daardoor kwamen ze terecht in de finale. Bij de andere halve finale moesten ook penalty's worden genomen die werden gewonnen door Mulle Vulle. De finale ging dit jaar dus tussen de bekerhouder Lubron en Mulle Vulle. De finale was een spannende maar mooie pot voetbal wat na twee keer 10 minuten spelen een eindstand van 1-1 opleverde. Zelfs na een verlenging van twee keer 5 minuten wisten beide teams zich staande te houden. Na het nemen van 14 penalty's bleek dat Mulle Vulle toch iets beter was waardoor Lubron de beker niet kon verdedigen.

Tijdens de prijsuitreiking bedankte organisator Michiel Barink alle teams voor hun deelname. Ook benadrukte hij dat Velocitas zonder de steun van haar sponsoren, welk voornamelijk uit de plaatselijke middenstand bestaat, een toernooi als dit niet eens kan organiseren. Dankzij deze steun mag de zaalvoetbalvereniging zich een gezonde club noemen.

De arbitrage had het lastig om een winnaar van de Fairplay uit te roepen. Er werd uiteindelijk gekozen voor het team van Smederij Oldenhave.