De renners crossten door het Vordense landschap.
De renners crossten door het Vordense landschap. Foto:

Opbrengst van evenement naar het goede doel

Twaalfde editie van Kasteelcross Vorden succesvol verlopen

Vorden – De ultieme doelstelling van RTV Vierakker-Wichmond is de organisatie van een nationaal kampioenschap veldrijden rondom Kasteel Vorden. "Die gedachten leven nog steeds. Al is voor ons wel duidelijk dat de sponsoring per jaar helaas moeilijker wordt. Hopelijk krijgen we met de Rabo Kasteelcross die we nu voor het twaalfde achtereenvolgende jaar organiseren een eerlijke kans van de KNWU. Want dat is met de organisatie van de Kasteelcross uiteindelijk de uitdaging voor de RTV Vierakker-Wichmond om in aanmerking te komen voor een heus NK. Zeker voor ons RTV lid en professioneel crosser Thijs van Amerongen. Een NK in zijn eigen achtertuin. Wat zou dat mooi zijn", zo mijmerde voorzitter Rudi Peters van RTV Vierakker-Wichmond in een van de rustpauzes tijdens de twaalfde editie van de Kasteelcross op de laatste zondag van 2014.

Er was weer een prachtig parcours uitgezet rondom Kasteel Vorden waar in diverse categorieën werd gestreden. Dat veel renners dit een mooie wedstrijd vinden, bleek uit de grote deelname, Niet alleen uit heel Nederland maar er waren ook renners uit België, Duitsland, Noorwegen en Canada. De eerste wedstrijd was voor de categorie Amateurs/Sportklasse. Deze wedstrijd werd gewonnen door de Nederlands kampioen Freek de Jong uit Vught, hij reed solo weg en niemand kwam nog bij hem in de buurt.

Daarna was het parcours voor de Masters. Er ontstond al snel een kopgroep van vier renners, halverwege reed Erik Dekker (oud prof-wielrenner) weg en won met grote overmacht. De 44-jarige Dekker was profwielrenner van 1992 tot 2006.

Micha de Vries uit Hilversum werd tweede en Maikel Govaarts uit Drunen derde bij de Masters. Jan Weevers uit Hengelo, rijdend voor RTV Vierakker-Wichmond, eindigde heel netjes op een vierde plaats. Andere renners van RTV in deze klasse: Peter Makkink uit Hengelo werd 26e plaats en Erik Bouwmeester uit Vorden 30e plaats.

De volgende wedstrijd was een combinatie van de Dames/meisjes klassen en de Nieuwelingen/Junioren. De dameswedstrijd werd gewonnen door Julia Boschker uit Woerden. Bij de junioren kwam Yannick Vrielink uit Zutphen als tweede over de finish, net achter Perry van de Bos. Koen Jansen, rijdend voor RTV eindigde als 21e.

Voor de jeugd was er een clinic die werd verzorgd door de Stichting Kanjers voor Kanjers. Er waren verschillende kinderen die op een leuke manier getraind werden in het nemen van hindernissen en het rijden op een bochtig parcours. Alle deelnemers aan de wedstrijden hebben een euro extra betaald voor de stichting Kanjers voor Kanjers.

Vereniging droomt van NK veldrijden rondom Vorden

De deelnemers aan de Indoor Sport Kampioenschap van Bronckhorst betaalden allen 7,50 euro wat geheel ten goede kwam aan dit goede doel. Er waren ruim dertig deelnemers aan deze wedstrijd bedoeld voor mensen die geen wielren-licentie hebben maar die het leuk vinden een sportieve uitdaging aan te gaan met andere inwoners van de gemeente Bronckhorst. Zelfs de wethouder Jan Engels van de gemeente Bronckhorst reed mee. Deze wedstrijd werd gewonnen door Wouter Vincents, voor hem de wisselbeker en eeuwige roem. De 12e editie van de Kasteelcross was erg geslaagd. Een pluim voor de vele vrijwilligers en sponsoren die dit mogelijk hebben gemaakt.