Gasten van de afdeling Steenderen in afwachting van de samenzang. Foto: PR
Gasten van de afdeling Steenderen in afwachting van de samenzang. Foto: PR

Luisteren naar indrukwekkende kerstklanken

STEENDEREN/ZUTPHEN – De Zonnebloem-afdelingen Gorssel, Warnsveld en die in Zutphen tekenden voor de organisatie van een kerstconcert in 'Het Lichtpunt' op zaterdag, 12 december. De gasten van de afdeling Steenderen genoten met veel anderen van de optredens van koren en musici.

Het spits werd zowel voor als na de pauze afgebeten door de dames van het gospelkoor Kwadrant.

Gasten en vrijwilligers onder de indruk

Met hun heldere stemmen brachten zij harmonieus hun religieuze boodschap; indrukwekkend was het Afrikaanse lied dat zij met drie solistes uit hun gelederen lieten horen. Het bijna 50 man sterke Warnsvelds mannenkoor vulde de zaal even melodieus met hun zwaardere stemmen. Voor dit Zonnebloem-concert hadden zij sopraan Alette van de Brul uitgenodigd. Haar vertolking van Panis Angelicus trof een aantal van de gasten zeer.
Het jeugdstrijkorkest onder leiding van een van de docenten van het Muzecollectief liet samenspel en solostukken horen. De leeftijd van de jonge strijkers varieerde van zo'n 8 tot 14 jaar. Hun twee optredens werden beloond met een daverend applaus. De samenzang van bekende kerstliederen, wie zong er niet mee, onder begeleiding van het kerkorgel sloot zowel voor als na de pauze het concert af. Van wat er die middag muzikaal was geboden konden gasten en vrijwilligers alleen maar onder de indruk zijn.