Stratenvolleybalteam 'DUH'. Foto: PR
Stratenvolleybalteam 'DUH'. Foto: PR

Mees Kees op de planken

Kinderfilm in bieb

HENGELO - Op dinsdagochtend 29 december wordt er een kinderfilm vertoond in bibliotheek Hengelo: Mees Kees op de planken.

De film gaat over de klas van Mees Kees. Zij gaan een toneelstuk maken. De klas heeft er helemaal zin in, tot ze ontdekken dat directrice Dreus een saai middeleeuws stuk heeft uitgekozen. Dan bedenkt Mees Kees iets totaal anders, iets dat er toch een beetje op lijkt… Hij komt met een echte Mees Kees oplossing. Maar wanneer de oude juf terugkomt en Dreus er achter komt dat Mees Kees alles op z'n kop heeft gezet, moet Mees Kees naar de kleuters en lijkt alles mis te gaan voor Tobias, Sep en de rest van de klas…
De film begint om 11.00 uur en is geschikt voor alle leeftijden. Kaartjes zijn nu al te koop in bibliotheek Hengelo of op de ochtend zelf. De kosten zijn 2 euro per kaartje.

Deze kinderfilm wordt verzorgd door Vrienden bibliotheek Hengelo. Tot ziens!


Sfeervolle kerstmiddag bij UVV

HENGELO - Op dinsdagmiddag 15 december vierde de UVV haar jaarlijkse kerstfeest in een sfeervol versierde zaal bij Partycentrum Langeler. Buiten was het haast voorjaar maar toch kwamen veel bezoekers om samen in een gezellig versierde zaal met een mooie kerstboom een fijne middag te beleven. Er was bij binnenkomst koffie of thee met iets lekkers er bij.

De voorzitter mevrouw G. Wentink opende deze middag door iedereen hartelijk welkom te heetten, in het bijzonder het UVV ouderenkoor 'Jong van Hart' onder leiding van mevrouw Gerda Gosselink en mevrouw Florence Kievits die het koor muzikaal begeleid. Ook stond ze even stil bij het afgelopen jaar, herdacht de open gevallen plaatsen, deze dierbaren zijn niet meer in ons midden maar nog wel in ons hart. En gingen onze gedachten uit naar de zieken die hier deze middag niet aanwezig konden zijn.

Het Lucas evangelie werd gelezen en afgewisseld met samenzang van bekende kerstliederen begeleid door mevrouw G. Verhoeff. Het was muisstil in de zaal toen Henny Heijink het kerstverhaal voorlas dat ging over een gezin dat niet naar de kerstnachtdienst kon vanwege een lam dat geboren werd. Wat eerst een grote teleurstelling was, was daarna een geschenk om dankbaar voor te zijn, want er was een grote ramp voorkomen nu ze thuis waren gebleven.

Het ouderenkoor 'Jong van Hart' onder leiding van mevrouw G. Gosselink en begeleid door mevrouw Florence Kievits zong enkele mooie kerstliederen. Na het gedicht 'Lief Kind' vervolgde 'Jong van Hart' het programma met nog een aantal prachtige kerstliederen die vol overgave en gevoel ten gehore werden gebracht en waar aandachtig naar werd geluisterd. Het koor leverde zo een gewaardeerde bijdrage. Er werd nog een gedicht gelezen 'Er flonkert een ster'. Hierna werd er een kleine maaltijd geserveerd, wat een ieder zich goed liet smaken.

De voorzitter sloot af met een gedicht en ze bedankte het koor voor de aanwezigheid. De dirigente en pianiste kregen een attentie aangeboden. Ze bedankte ook de aanwezigen voor hun komst, de vrijwilligers voor de medewerking en wenste allen een fijne kerst en een gezond en goed 2016 toe.
Na het staande zingen van het Ere Zij God werd een fijne en zinvolle middag afgesloten.

De UVV Nieuwjaarsvisite is op woensdag 13 januari om 14.00 uur in 'Ons Huis' in Hengelo. Deze middag word verzorgd door de harmonica groep 'de Trekkebuuls' uit Hengelo. Het belooft een heel mooie gezellige muzikale middag te worden. Iedereen wordt hierbij van harte uitgenodigd.


Deerntjes van 'DUH'

HENGELO - De deerntjes van stratenvolleybalteam 'DUH' zijn dit jaar in het nieuw gestoken.

De dames zijn blij met sponsors Imhoff Voeg- en straalbedrijf B.V. en Lamers Installaties. "Dank je wel Rico Imhoff en Rob Janssen!"