De cast van toneelgroep Be-Kiek-Ut 2016. Foto: PR
De cast van toneelgroep Be-Kiek-Ut 2016. Foto: PR

Toneelgroep Be-Kiek-Ut is weer wakker

HENGELO/ZELHEM - Be-Kiek-Ut is een jonge toneelgroep met ervaren spelers uit de regio Doetinchem - Hengelo - Zelhem. De toneelgroep is weer uit haar zomerslaap en volop aan het repeteren voor de toneelavonden in januari 2016.

Dit jaar hebben zij gekozen voor de plattelandskomedie 'Drie klepels in een hoenderhok' geschreven door Theo Akkermans.
De opvoeringsdata zijn:
16, 23 en 24 januari 2016, Ons Huis, Hengelo, 30 januari 2016, het Witte Paard, Zelhem.

Kaarten zijn te reserveren vanaf 1 december 2015, via 06-25239750 of via de website.


www.be-kiek-ut.nl


Gezellig Jubileum
Fancy-Fair UVV

HENGELO - Op woensdagmiddag 25 november hield de UVV afd. Hengelo in 'Ons Huis' weer haar jaarlijkse Fancy-Fair. Bij binnenkomst in Ons Huis was het meteen al gezellig en kwam de heerlijke geur van vers gebakken wafels je al tegemoet. En ook de oliebollen waren van prima kwaliteit. De Fancy-Fair was begonnen.

In de zaal was het gezellig. Op het terras kon je even uitrusten en genieten van koffie of thee met iets lekkers er bij. Omdat het de vijftigste Fancy-Fair was waren Sara en Abram ook aanwezig om het jubileum met ons te vieren. Alle bezoekers konden meedoen om te raden wie deze twee oudjes waren. Na enkele aanwijzigingen waren er meerdere mensen die goed hadden geraden dat Joke en Wim van Dokkum, Sara en Abram waren.

Er werd heel enthousiast gesjoeld en bij de raadspelletjes een gokje gewaagd. Als je geen risico wilde lopen moest je loten 'zonder nieten' kopen, dan heb je altijd een prijsje. Er was voor elk wat wils bij de rommelmarkt, boekenmarkt en bij de kleding. De prachtige bloemstukjes waren een lust om naar te kijken en te kopen. Bij het rad van fortuin was het weer gok om met een plankje mooie prijzen te bemachtigen, de heerlijke krentenbroden, zelf gebakken appeltaarten, cake's en kruidkoeken en nog meer mooie prijzen. Ook de zelfgemaakte kaarten en handwerkartikelen stonden goed in de belangstelling. Zo was er voor elk wat wils op deze Fancy-Fair en gingen veel bezoekers met mooie prijsjes naar huis. De opbrengst komt ten goede voor het ouderenwerk van de UVV.

De waarde van de inhoud van de consumentenmand was € 41.19. Hartelijk dank aan iedereen zowel sponsoren als vrijwilligers en de beheerders van
'Ons Huis' die hebben bijgedragen om deze middag tot een succes te maken.

Kerst en Nieuwjaar
De Kerstmiddag van de UVV is op dinsdag 15 december om 14.00 uur in Party Centrum Langeler in Hengelo. Hieraan wordt medewerking verleend door het UVV ouderenkoor 'Jong van Hart". De Nieuwjaarsvisite van de UVV is op woensdagmiddag 13 januari om 14.00 uur in 'Ons Huis' in Hengelo, waar 'de Trekkebuuls' hun medewerking zullen verlenen. De UVV kent geen leden dus wie zin heeft om te komen op een van deze middagen, is van harte welkom.


Met dialect op de koffie

LIEVELDE - Op zondag 13 december organiseert de Dialectkring Achterhook en Liemers een volgende aflevering van 'Met dialect op de koffie'.

Deze keer staat de bijeenkomst in het teken van de komende feestdagen. Pastor Hetty Bresser uit Gendringen en Ds. Hans Hinkamp uit Lichtenvoorde verlenen medewerking aan dit programma.
De bijeenkomst wordt gehouden van 11.00 tot 13.00 uur bij Erve Kots in Lievelde. De entree bedraagt 7,00 euro per persoon inclusief twee keer koffie of thee.
Ook niet-leden van de Dialectkring zijn van harte welkom.


www.dialectkring.nl