Veel nattigheid op sommige stukken. Foto: Henk Teerink
Veel nattigheid op sommige stukken. Foto: Henk Teerink

Hamove Off the Road rit verreden op glad parcours

HENGELO - De jaarlijkse Hamove Off Road Rit rondom Hengelo Gelderland die afgelopen zondag werd verreden had dit jaar de weergoden niet mee. Vanaf zaterdagavond tot de start van zondagmorgen regende het bijna constant. Er konden twee verschillende routes gereden worden en niet overal was het parcours even goed door de enorme regenval van 's nachts.

De vereniging had helaas concurrentie van de Redbull knockout in Scheveningen waar veel rijders uit de regio aan deel namen. Daarnaast kwamen mede door het slechte weer minder deelnemers naar Hengelo. Toch was het plezier er niet minder om en kwamen de deelnemers uit heel Nederland om in het prachtige buitengebied van Hengelo te kunnen rijden. Veel bekende en onbekende rijders reden een paar ronden. Bij de familie Seesing had men een mooi parcours met een paar hindernissen gebouwd. De andere route ging over een stuk land van de familie Bos. Daar was het een waar spektakel waar menig rijder niet ongeschonden door kwam, ze vielen een keer van de motor of kwamen vast te staan.

De enduro toppers Mark Wassink, Peter Lenselink en Bjorn Sloot gaven een mooie demonstratie en gingen als een speer over de uitgestippelde route. Toch was het zien van de mindere goden ook mooi om te zien. Maarten Memelink die voorrijder was en andere rijders onderweg mocht helpen als er wat gebeurde ging roemloos ten onder. Hij gleed onderuit en kreeg de handen op mekaar van het aanwezige publiek. De deelnemers waren na afloop van een ronde niet meer te herkennen vanwege de vele modder op hun kleding en motor. Ondanks het feit dat er minder deelnemers waren als voorgaande jaren, was voorzitter Fred Versteege toch tevreden. Er waren ongeveer duizend deelnemers die het weer hadden getrotseerd. Hij bedankte met name de plaatselijke EHBO voor hun aanwezigheid. Zij hadden ondanks dat het parcours glad was in verband met de nattigheid niets te doen gehad. Dit tot tevredenheid van de voorzitter. Tevens ging dank uit naar de grond eigenaren en de vrijwilligers die het tot een succes hadden gemaakt. Na afloop kon men in de Mölle op het circuit 'Varsselring' nog nagenieten van een goed stukje muziek onder het genot van een hapje of drankje.


Quintus E1 behaalt de eerste punten

HENGELO - Zondag 29 november speelden zes teams van Handbalvereniging SV Quintus hun wedstrijd voor de competitie. De Heren Senioren 1 behaalden wederom winst, hun koppositie blijft behouden. De E1 behaalde de eerste winstpunten.

De meiden C1 moesten uit tegen Erix in Lichtenvoorde. In de eerste helft was Erix duidelijk sterker maar Quintus heeft zich goed staande gehouden. Maar toch een ruststand van 11-1. In de tweede helft ging het team uit Hengelo er iets fanatieker tegenaan en stond de verdediging iets beter. Eindstand 19-4.
Quintus reisde af naar Ulft voor een wedstrijd tegen UGHV. De Heren B had de verdediging goed in orde en ook aanvallend ging het niet slecht. UGHV was sterk in de aanval en kwam met wisseltjes vaker tot scoren dan het team uit Hengelo. Toch speelde Quintus een goede wedstrijd, uitslag 26-12.
De E1 speelde in Sporthal de Kamp tegen Brummen E1. De wedstrijd begon een beetje slap en na wat aftasten was het Quintus die met scoren opende. Er werd goed overgespeeld en goed verdedigd. Met een 5-3 winst was de ontlading groot en de eerste punten binnen. Prima wedstrijd, aldus een trotse coach.

De jongens en meiden van de D1 lieten zondag tegen OBW D2 zien, wat ze allemaal het afgelopen seizoen op verschillende posities hebben geleerd. Ze begonnen stroef, maar toen kregen ze kans na kans. Het mooie is dat iedereen gescoord heeft. Super gedaan dames en heren, mooie winst met 21-2.
De heren 1 van Quintus mochten vandaag aantreden tegen de heren van OBW. Quintus ging in het begin wat stroef van start waardoor OBW goed bij kon blijven. Naarmate de eerste helft vorderde, herpakte Quintus zich. De dekking zat goed dicht en door middel van snelle tegenaanvallen en goed gecontroleerd spel wisten ze de rust in te gaan met een tussenstand van 15-4. De tweede helft begon Quintus weer stroef waardoor OBW terug in de wedstrijd leek te komen. Wederom herpakten ze zich en wisten de twee punten te pakken met een eindstand van 26-13.
De Heren C1 speelde hun thuiswedstrijd tegen Udi '96 HC2, uitslag 6 – 8.

Volgende week worden geen wedstrijden gespeeld.

Handbaluitslagen SV Quintus
29 november:

UGHV HB1 - Quintus HB1: 26-12;
Erix DC1 - Quintus DC1: 19-4;
Quintus HS1 - OBW HS1: 26-13;
Quintus HC1 - Udi '96 HC2: 6-8;
Quintus D1 - OBW D2: 21-2;
Quintus E1 - Brummen E1: 5-3.


www.svquintus.nl