De 4e divisie turnsters: (v.l.n.r.) Mijke Lichtenberg, Silke Kornegoor en Emma Messing. Foto: PR
De 4e divisie turnsters: (v.l.n.r.) Mijke Lichtenberg, Silke Kornegoor en Emma Messing. Foto: PR

Selectieturnsters DOG Baak starten seizoen uitstekend

BAAK - Imme IJsseldijk en Lisa Lankhorst trapten zaterdag 21 november het officiële wedstrijdseizoen af voor dans- en gymvereniging DOG Baak. De eerste voorronde van de derde divisie werd geturnd in Doetinchem.

Imme en Lisa (Junior supplement D) startten beiden erg sterk op balk. Bij het onderdeel sprong liet Imme een mooie vooruitgang zien. Dit resulteerde dan ook in een zesde plaats op dit onderdeel. Op vloer werd ook prima geturnd. Op brug liet Lisa goed zijn wat haar sterkte onderdeel is. Zij wist hier als vierde te eindigen. Imme behaalde een dertiende totaalplaats. Lisa werd zevende. Een uitstekende prestatie op dit hoge niveau.

Zondag 29 november was het beurt aan de vierde divisie turnsters. Mijke Lichtenberg, Senior supplement D, was net terug van een blessure. Ze wist een super strakke sprong en vloeroefening neer te zetten; heel knap met zo'n korte voorbereidende trainingsperiode. Ze werd veertiende. Silke Kornegoor en Emma Messing, Pupillen 2 D1, gingen goed van start op brug. Met name de vloeroefening was van beide turnsters erg strak. Emma werd in dit sterke deelnemersveld achtste. Silke verraste iedereen door een bronzen medaille mee naar huis te nemen.

12 december zullen Imme en Lisa de tweede voorronde turnen. De turnsters van de vijfde divisie starten op zaterdag 16 januari hun wedstrijdseizoen. Allen veel succes gewenst.


DVO DS1 laat zich aftroeven

HENGELO - Voor de tweede keer in twee weken kreeg DVO DS1 de dames van Tante Sien Esch Stars uit Vasse op bezoek. In de eerste ontmoeting had DVO met 3-1 gewonnen. In de competitie stonden beide teams in punten precies gelijk, zodat er goede hoop op een nieuwe zege was. Het ontbreken van een tweede scheidsrechter begint te wennen, dit keer moest de scheidsrechter het ook zonder grensrechters stellen.

DVO begon zonder libero en dat liep in de eerste set goed. Met goede aanvallen werd de verdediging van Esch Stars ontrafeld en geleidelijk werd een grote voorsprong opgebouwd die via 7-4 en 13-7 opliep tot 20-11. Geen moment kwamen de Hengelose vrouwen in de problemen en met 25-15 leek er geen vuiltje aan de lucht en DVO op weg naar een volgende zege.
Om onverklaarbare redenen ging het daarna mis. Via 04, 1-7 kwam DVO met 3-10 achter. Trainer Wahl probeerde het tij te keren en Karin Hendriks maakte haar rentree na haar bevallingsverlof. Het haalde weinig uit. DVO speelde erg slordig en kon met meer dan tien foute opslagen Esch Stars niet erg onder druk zetten, waardoor deze ploeg weer terug in de wedstrijd kwam. Bij 16-19 leek DVO even terug te komen, maar uiteindelijk moest het met 20-25 het loodje leggen. De strijd was weer open, maar veel leek er nog niet aan de hand. De derde set ging lange tijd gelijk op. DVO herstelde zich iets, maar kwam steeds moeilijker door de verdediging van Esch Stars, dat de buitenspelers goed afblokte. Halverwege de set sloegen de Tukkers een gaatje van drie punten en wisten die te behouden, zodat ze met 21-25 een voorsprong in sets namen. In de vierde set moest die achterstand goed gemaakt worden om zodoende een vijfsetter af te dwingen. DVO nam wel een voorsprong met 8-5, maar daarna ging het mis. Dat het even later 10-23 stond zegt veel. Alles ging mis en, zoals dat dan vaak gaat, bij de tegenstander liep het steeds beter. Hoe het DVO-team zo ver weg kon zakken, was een raadsel. Met 14-25 ging deze set verloren en daardoor de wedstrijd met 1-3.
De kans op een flinke sprong naar boven werd hierdoor gemist en voorlopig zit er niet meer in dan de middenmoot. Volgend weekend is vrij vanwege Sinterklaas, daarna speelt DVO nog twee duels voor de winterstop. Vrijdag 11 december (21.15 uur) uit tegen Dynamo Apeldoorn en zaterdag 19 december (17.45 uur) thuis tegen Twente '05.


Keijenborg gaat live 2016

KEIJENBORG - Zaterdag 12 maart 2016 gaat het gebeuren. Een muziekspektakel georganiseerd door en voor Keijenborgers (en omgeving). Een avondvullend programma in Dorpshuis De Horst, verzorgd door gelegenheidsbandjes.

Oproep! Alle ervaren en minder ervaren muzikanten, drummers, gitaristen, bassisten, blazers, zangtalent, trekharmonica, doedelzak etc. individueel, band, groep, koor met of zonder podiumervaring worden hierbij uitgenodigd mee te doen aan dit muziekspektakel voor en door jong en oud. Pop, rock, disco, blues, soul, funk of klassiek… alles is mogelijk! Aan de hand van de aanmeldingen worden de gelegenheidsbandjes geformeerd. Voor iedere band worden er vier repetitiemogelijkheden gepland vanaf 17 januari 2016 op een zondagmiddag in Dorpshuis 'De Horst'. De eerste informatiebijeenkomst is op 10 januari 2016 om 14.00 uur. Meld je zo snel mogelijk aan via Keijenborglive2016@gmail.com. Geef maximaal vier nummers door die je leuk vindt om te spelen (vermeld ook je muziekinstrument) of te zingen.

Meer informatie bij Edwin Berendsen, telefoon (06) 51402848 of Joost Jansen, telefoon (06) 20034059.
Volg ook de facebookpagina Keijenborg Live!
Schroom niet, meld je aan!