Marlies Claasen en Santiago Cimadevilla trio treden op in het Kulturhus Vorden. Foto: PR
Marlies Claasen en Santiago Cimadevilla trio treden op in het Kulturhus Vorden. Foto: PR

Silent Words met Kerst

VORDEN – In het Kulturhus staat op zondagmiddag 13 december een bijzonder concert op het programma: Silent Words met Kerst. Marlies Claasen brengt met het Santiago Cimadevilla trio een gevarieerd kerstprogramma met eigen werk en prachtige stukken uit beroemde films.

Zangeres Marlies Claasen slaat tijdens het theaterconcert 'Silent Words' de handen ineen met het trio van de Argentijnse bandoneonspeler Santiago Cimadevilla.

Marlies Claasen studeerde Nederlandse taal en letterkunde en zang richting lichte muziek aan het conservatorium. Marlies en muziek zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. Marlies presenteert programma's, zingt in theaters en festivals en geeft miniconcerten op evenementen. Zij wordt begeleid door gitarist Tom Klein.
Santiago Cimadevilla werd geboren in Buenos Aires, Argentinië. Hij speelde al op jonge leeftijd als gitarist in verschillende bands. Hij studeerde klassieke piano aan het Conservatorio Municipal Manuel de Falla. In 1999 besloot hij naar Nederland te verhuizen, leerde zichzelf bandoneon spelen en ging studeren aan het Rotterdams Conservatorium.
De prettige samenwerking van Marlies Claasen en het Santiago Cimadevilla trio leidt tot een ontspannen muzikale middag, waarbij ballades, swingende jazz en onvergetelijke filmmuziek worden gebracht in kerstsfeer. Het programma staat nog niet vast, omdat Marlies het fijn vindt om haar publiek muzikaal te verrassen.
Silent Words met Kerst, 13 december, 11.30 – 13.30 uur.
Prijs: 12,50 euro, in de voorverkoop voor 10 euro verkrijgbaar bij het Kulturhus en Bruna.


Sfeervol kerstconcert van Crescendo in de Remigiuskerk

HENGELO - Op zondag 13 december organiseert de Christelijke Muziekvereniging Crescendo haar jaarlijkse Kerstconcert in de Remigiuskerk in Hengelo. Het belooft wederom een sfeervolle avond te worden. Vanaf 19.00 uur verzorgen de dwarsfluitleerlingen een warm welkom.

Aan het concert werken alle onderdelen van Crescendo mee: de harmonie, slagwerkgroep, leerlingen en de beide kinderkoren, Koorendo en Toontje hoger. Bovendien is er een bijzonder gastoptreden waarover wij verder nog niets verklappen. Feit is dat u deze avond kunt genieten van zowel bekende als minder bekende Kerstmuziek zoals A Christmas Herald, White Christmas, The first Nöel, Last Christmas en de liedjes Mary did you know en Dag Ster. Daarnaast worden ook stukken gespeeld die zonder meer in de kerstsfeer passen, zoals Amazing grace en Leningrad.
Crescendo heet u alvast van harte welkom op 13 december in de Remigiuskerk te Hengelo. , aanvang van het concert is om 19.30 uur. De toegang is gratis.